Accenture neemt industrieel AI-bedrijf Flutura over

23-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Accenture neemt industrieel AI-bedrijf Flutura over

Accenture heeft ingestemd met de overname van het industriële bedrijf voor kunstmatige intelligentie (AI) Flutura, met het hoofdkantoor in Bangalore, India. De voorwaarden van deze deal zijn niet bekendgemaakt.

Flutura zal de industriële AI-diensten van Accenture versterken om de prestaties van fabrieken, raffinaderijen en toeleveringsketens te verbeteren, terwijl het klanten ook in staat stelt hun netto nuldoelen sneller te bereiken.

Accenture is van plan om de mogelijkheden van Flutura beschikbaar te maken voor klanten in de energie-, chemische, metaal-, mijnbouw- en farmaceutische industrie.

De ongeveer 110 professionals van Flutura zijn gespecialiseerd in industriële data science-diensten voor fabrikanten en andere kapitaalintensieve bedrijven. Het AI-platform biedt zelfbedieningsoplossingen voor geavanceerde analyses. De oplossingen helpen proces-, activabeheer- en betrouwbaarheidsengineeringteams bij het beoordelen, voorspellen en verbeteren van de activaprestaties, betrouwbaarheid, doorvoer en energie-efficiëntie van productie- en productiefaciliteiten. Industriële ingenieurs en datawetenschappers kunnen ook snel digitale modellen van industriële activa ontwikkelen op het AI-platform van Flutura, dat gegevens verwerkt van ongelijksoortige IT- en operationele technologiesystemen.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht