CEO van OpenAI waarschuwt voor impact AI-gebaseerde taalmodellen

21-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CEO van OpenAI waarschuwt voor impact AI-gebaseerde taalmodellen

Sam Altman, CEO van OpenAI, waarschuwt voor de impact die AI-gebaseerde taalmodellen kunnen hebben op de maatschappij. De technologie kan onder meer een grote rol spelen in het opzetten van desinformatiecampagnes en cyberaanvallen.

Altman uit zijn waarschuwingen in een interview met ABCNews. "We moeten voorzichtig zijn", stelt Altman. "Ik denk dat mensen blij moeten zijn dat we hiervoor een beetje bang zijn." OpenAI en diens generatieve AI-model GPT-4 zijn in korte tijd in populariteit gestegen. Het bedrijf ligt daardoor onder een vergrootglas, waarbij onder meer zorgen zijn over de impact van de technologie.

'Niet iedereen zal veiligheidslimieten instellen'

De CEO van OpenAI wijst erop dat zijn bedrijf niet de enige partij zal zijn die dergelijke technologie ontwikkeld. "Er zullen andere mensen zijn die niet de bepaalde veiligheidslimieten implementeren die wij instellen", aldus Altman. Hij verwijst hierbij naar maatregelen die OpenAI neemt om gebruik van de technologie door kwaadwillenden in te perken. Eerder bleek al dat de technologie ook ingezet kan worden voor het opstellen van geloofwaardige phishingmails en het schrijven van malware.

Bekijk het interview in de onderstaande video.Terug naar nieuws overzicht