Duits ministerie: Verbod op Chinese hardware kan grote impact hebben op mobiele netwerken

21-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Duits ministerie: Verbod op Chinese hardware kan grote impact hebben op mobiele netwerken

Het uitbannen van apparatuur van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE uit Duitse mobiele netwerken is een uitdaging, stelt het Duitse ministerie van Economische Zaken. In een brief gericht aan de Duitse Bondsdag waarschuwt het ministerie dat er een significante impact kan zijn op de werking van mobiele netwerk en aan het voldoen aan de wettelijk vereisten rondom mobiele dekking.

Dit meldt Reuters, dat de brief in handen heeft. Duitsland is één van de Europese landen die het gebruik van telecomapparatuur van Chinese makelij in zijn mobiele netwerken aan banden leggen. Dit doen de landen met het oog op zorgen rondom de veiligheid van de hardware. Zij vrezen onder meer voor spionage. Huawei heeft altijd ontkent dat zijn netwerkapparatuur dit mogelijk maakt. De economische kosten van het vervangen van de apparatuur in Duitse netwerken is niet bekend.
 
De waarschuwing van het Duitse ministerie van Economische Zaken sluit aan bij een recente schatting van de Chinese ambassade in Duitsland. Deze meldde eerder deze week dat bijna 60% van de Duitse netwerkapparatuur in de praktijk Huawei-apparatuur is.

Terug naar nieuws overzicht