SAP rondt nieuwe doorlopende kredietfaciliteit af

20-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP rondt nieuwe doorlopende kredietfaciliteit af

SAP heeft een nieuwe, aan duurzaamheid gekoppelde doorlopende kredietfaciliteit van 3 miljard euro ondertekend. SAP heeft met succes een nieuwe aan duurzaamheid gekoppelde doorlopende kredietfaciliteit afgesloten met een omvang van 3 miljard euro en een looptijd van vijf jaar plus twee verlengingsopties van één jaar.

De faciliteit werd gesyndiceerd onder een groep van 20 kernrelatiebanken. Een eventuele toekomstige opname is niet gebonden aan financiële convenanten. De nieuwe faciliteit vervangt de bestaande faciliteit van 2,5 miljard euro.

In lijn met SAP's strategische inzet voor duurzaamheid is voor het eerst een duurzaamheidscomponent in de nieuwe kredietfaciliteit opgenomen. De meegeleverde ESG-component koppelt de marge van de nieuwe faciliteit aan de ambities van het bedrijf voor netto zero carbon en vrouwen in het management.

“Onze nieuwe doorlopende kredietfaciliteit vormt een zeer sterke pijler in onze algehele financiële strategie. Met het hogere volume en de nieuwe ESG-koppeling vergroot het onze financiële flexibiliteit verder en ondersteunt het bovendien SAP's inzet voor duurzaamheid”, aldus CFO Luka Mucic.

Citibank, Commerzbank AG, Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale en ING Bank werden gemandateerd als coördinatoren, bookrunners en lead arrangers bij de transactie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud