General Motors wil ChatGPT-gebaseerde virtuele assistent integreren in voertuigen

15-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

General Motors wil ChatGPT-gebaseerde virtuele assistent integreren in voertuigen

De Amerikaanse autofabrikant General Motors overweegt ChatGPT van OpenAI in zijn voertuigen te integreren. Dit als onderdeel van een bredere samenwerking met techbedrijf Microsoft.

Dit maakt Scott Miller, Vice President bij GM, bekend in een gesprek met persbureau Reuters. GM en Microsoft werken sinds 2021 samen. Deze samenwerking is met name gericht op het commercialiseren van autonome voertuigen.

Virtuele persoonlijke assistent

GM is fabrikant van diverse automerken die met name op de Noord-Amerikaanse markt zijn gericht, waaronder Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC. Het bedrijf wil ChatGPT inzetten om in de voertuigen een virtuele persoonlijke assistent te integreren.

De persoonlijke assistent moet door bestuurders met behulp van de stem bestuurd kunnen worden. De dienst wordt gebaseerd op de cloudservice van Microsoft, die een exclusieve deal heeft gesloten met OpenAI voor het gebruik van ChatGPT. Microsoft investeerde als onderdeel van deze deal 10 miljard dollar in OpenAI.

Informatie verstrekken

De virtuele assistent moet onder meer allerlei informatie aan automobilisten kunnen verstrekken. Het gaat daarbij onder meer om informatie uit de documentatie van het voertuigen, maar ook geven van technische uitleg voor bijvoorbeeld het vervangen van een lekke band.

Terug naar nieuws overzicht