Equinix bouwt nieuw datacenter in Barcelona

10-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Equinix bouwt nieuw datacenter in Barcelona

Equinix bouwt zijn tweede datacenter in Barcelona. De metro en groeiende connectiviteitshub in het Middelandse Zeegebied wordt steeds belangrijker als strategisch knooppunt voor grondkabels en onderzeese kabelnetwerken.

De nieuwe locatie dient als een strategisch verbindingspunt voor datacommunicatie tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten, waarbij Barcelona een belangrijk onderzees knooppunt wordt. Grote kabels zijn onder meer:

2Africa, die belangrijke kust metropolen op het hele Afrikaanse continent en het Arabische schiereiland met elkaar verbindt;

Aqua Comms' Europe Middle East India cable, die Barcelona verbindt met Salalah en Mumbai;

Medloop van Sipartech, die Barcelona verbindt met Ajaccio, Genua en Marseille;

De Medusa-kabel, die Barcelona gaat verbinden met Lissabon en een aantal belangrijke mediterrane, Europese en Afrikaanse metropolen.

Deze aanzienlijke digitale connectiviteit zal verder worden versterkt door Equinix' wereldwijde platform van meer dan 245 datacenters, waaronder belangrijke mediterrane metropolen zoals Bordeaux, Genua, Lissabon en Milaan.

Jim Poole, Vice President bij Equinix, vertelt: "Onderzeese kabels spelen een vitale rol in het mogelijk maken van de moderne, digitale wereld. We verwachten veel vooruitgang de komende jaren na de door de pandemie veroorzaakte achterstand. Onderzeese kabels leveren de onderliggende capaciteit tussen metro's op verschillende continenten, terwijl Equinix die capaciteit toegankelijk maakt voor een breed scala aan bedrijven en een snelle internationale uitbreiding mogelijk maakt zonder dat er aanzienlijke CAPEX-investeringen nodig zijn."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters