IDC ICT-gemeentehuis geeft gemeenten inzicht in kosten van Cloud migraties

Karel Kinders, IDC Metri

08-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IDC ICT-gemeentehuis geeft gemeenten inzicht in kosten van Cloud migraties

IDC lanceerde in 2022 het ICT-gemeentehuis dat gemeenten inzicht geeft in kosten van Cloud migraties. Inmiddels zijn er zeven partijen die van de dienst gebruik maken zegt Karel Kinders, adviseur bij IDC Metri.

Kinders: “Softwareproducenten stellen tegenwoordig hun applicaties veelal beschikbaar vanuit de Cloud. IDC spreekt regelmatig gemeenten die onzeker zijn over de impact hiervan op hun ICT-budget. Daarbij komen verschillende vraagstellingen voor. Welke invloed heeft deze mogelijke (gedeeltelijke) migratie naar de Cloud voor gemeenten? Wat is hun huidige- en toekomstige bestedingsruimte en hoe kunnen zij inzicht krijgen in de financiële- en organisatorische consequenties? Softwareproducenten zijn prima in staat hun waarde en voordelen te positioneren, alleen kennen zij de actuele ICT-kosten die gemeenten hebben niet en gemeenten kunnen niet altijd inschatten welke financiële verschillen en uitdagingen er optreden door een (gedeeltelijke) migratie naar de Cloud.”

IDC levert een oplossing om gemeenten het benodigde inzicht te verschaffen op basis van echte feiten, stelt Kinders. “Het IDC ICT-gemeentehuis, een beschrijving van alle mogelijke ICT-componenten geeft een heldere kijk op de huidige en toekomstige ICT-kosten en besparingen, waardoor beslissingen kunnen worden genomen op basis van de juiste informatie en de daarbij behorende cijfers. Het IDC ICT-gemeentehuis is ontstaan uit jarenlange ervaring bij het meten van ICT-organisaties, daartoe behorende componenten en vergelijkingen. Binnen 8 weken, met een beperkte inzet (totaal rond 15 uur) van het personeel van gemeenten zorgen wij voor een compleet beeld van de huidige- en toekomstige ICT kosten.”

Inmiddels hebben al meerdere gemeenten geprofiteerd van de inzichten verkregen door het IDC ICT-gemeentehuis, aldus Kinders.

Terug naar nieuws overzicht