Dell Technologies ziet meer vraag naar infrastructuur toepassingen

06-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies ziet meer vraag naar infrastructuur toepassingen

Dell Technologies maakt financiële resultaten bekend voor het vierde kwartaal en het volledige jaar van het boekjaar 2023. De jaaromzet was een recordomzet van 102,3 miljard dollar, een stijging van 1% ten opzichte van het fiscale jaar 2022. De nettowinst daalde naar met een dikke vijftig procent 2,4 miljard dollar.

De omzet in het vierde kwartaal was 25 miljard dollar, een daling van 11%. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,2 miljard dollar, wat neerkomt op 4,7% van de omzet De nettowinst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten voor het kwartaal was 606 miljoen dollar.

Samenvatting operationele segmenten

Infrastructure Solutions Group boekte een recordomzet van 38,4 miljard dollar voor het volledige jaar, een stijging van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar, en een record bedrijfsresultaat van 5 miljard dollar, een stijging van 35% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet in het vierde kwartaal was 9,9 miljard dollar, een stijging van 7% op jaarbasis en het achtste opeenvolgende kwartaal van groei op jaarbasis. Servers en netwerkomzet voor het vierdekw artaal was 4,9 miljard dollar, een stijging van 5%. De data storage omzet was een record 5 miljard dollar, een stijging van 10%. Het bedrijfsresultaat was een record 1,5 miljard dollar, een stijging van 40% en ongeveer 15,6% van Infrastructuur Solutions Groepwinst.

Client Solutions Group, dat PC's en notebooks levert, realiseerde een omzet van 58,2 miljard dollar voor het volledige jaar, een daling van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar, en een bedrijfsresultaat van 3,8 miljard dollar, 12% lager dan vorig jaar. De omzet in het vierde kwartaal was 13,4 miljard dollar, een daling van 23% op jaarbasis. De commerciële omzet voor het vierde kwartaal was 10,7 miljard dollar, een daling van 17%, en de consumenteninkomsten waren 2,7 miljard dollar, een daling van 40%. Het bedrijfsresultaat bedroeg 671 miljoen dollar, een daling van 42% en ongeveer 5% van Client Solutions-groepwinst.

"In FY23 hebben we onze innovatieagenda versneld, marktaandeel gewonnen en een sterke winstgevendheid behaald in een uitdagende omgeving - resulterend in een recordomzet van 102,3 miljard dollar, recordbedrijfsinkomsten en record ISG-inkomsten van 38,4 miljard dollar," zegt Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. "De langetermijntrends zijn in ons voordeel, aangezien gegevens exponentieel toenemen en we klanten blijven helpen bij het navigeren door de complexiteit van hybride werken, multicloud en edge."

"Ons end-to-end-portfolio is een bewezen concurrentievoordeel in deze veranderende omgeving", zegt Jef Clarke, vice-voorzitter en co-chief operating officer, Dell Technologies. "In ISG hadden we ons achtste opeenvolgende kwartaal van groei in het vierde kwartaal met een omzet van 9,9 miljard dollar, recordwinstgevendheid en recordopslagomzet van 5 miljard dollar. Bij CSG richten we ons op de meest winstgevende segmenten van de pc-markt om beter te presteren dan de branche. We zijn klaar om groei te realiseren, zelfs als de prioriteiten van de klantbestedingen veranderen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud