Akamai Technologies neemt data storage specialist Ondat over

03-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Akamai Technologies neemt data storage specialist Ondat over

Akamai Technologies kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Ondat, een cloudgebaseerde leverancier van opslagtechnologie met een Kubernetes-native platform voor het uitvoeren van stateful applicaties overal op schaal.

De technologie van Ondat levert permanente opslag rechtstreeks op elk Kubernetes-cluster voor het veilig uitvoeren van bedrijfskritische, stateful applicaties in openbare, particuliere en hybride clouds. De overname van de cloudopslagtechnologie van Ondat en het door de industrie erkende talent is bedoeld om Akamai's cloud computing-aanbod te versterken.

"Vorige maand hebben we details gedeeld over Akamai Connected Cloud, 's werelds meest gedistribueerde platform voor cloud computing, beveiliging en levering van inhoud", zegt Adam Karon, chief operating officer en general manager, Cloud Technology Group, Akamai Technologies. "Opslag is een sleutel component van cloud computing en de technologie van Ondat zullen de opslagmogelijkheden van Akamai verbeteren, waardoor we een fundamenteel andere benadering van cloud kunnen bieden die kern- en gedistribueerde computersites integreert met een enorm geschaald edge-netwerk.”

De werknemers van Ondat, waaronder oprichter en chief technology officer Alex Chircop, zullen toetreden tot de cloud computing-activiteiten van Akamai.

Akamai Connected Cloud is een enorm gedistribueerd edge- en cloudplatform voor cloud computing, beveiliging en levering van inhoud dat applicaties en ervaringen dichterbij en bedreigingen verder weg houdt. Akamai's cloud computing-services stellen ontwikkelaars in staat om zeer performante workloads te bouwen, uit te voeren en te beveiligen, dichter bij waar bedrijven en gebruikers online verbinding maken. Door de Akamai Connected Cloud uit te bouwen, voegt Akamai kern- en gedistribueerde sites toe bovenop dezelfde onderliggende backbone die het huidige edge-netwerk aandrijft - verspreid over meer dan 4.100 locaties in 134 landen. Meer specifiek plaatst Akamai computer-, opslag-, database- en andere diensten dichter bij grote bevolkingsgroepen, industrieën en IT-centra.

Ondat, met hoofdkantoor in Londen, VK, is een privaat gefinancierd bedrijf. De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond. Akamai verwacht geen materiële impact op de financiële vooruitzichten van het bedrijf voor 2023 als gevolg van de transactie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, data, Storage
Cloud