Atos boekt iets meer omzet en dringt verlies terug

03-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Atos boekt iets meer omzet en dringt verlies terug

Atos heeft de resultaten voor het volledige jaar 2022 bekend gemaakt. De omzet steeg met 4,6 procent tot 11,3 miljard euro en 1,3 procent in constante valuta. Het verlies bedroeg 1 miljard euro, dat is minder dan de 2,962 miljard euro verlies in boekjaar 2021.

Het leiderschapsteam van Atos, bestaande uit Nourdine Bihmane, Diane Galbe en Philippe Oliva, meldt over de cijfers: “Het herstel van Atos is in volle gang dankzij de sterke inzet en toewijding van onze 111.000 medewerkers. In 2022 keerde de Groep terug naar groei, met +1,3% bij constante wisselkoersen, en behaalde ze al haar financiële doelstellingen met een duidelijke verbetering van alle KPI's in de tweede helft van het jaar. Met name Evidian begon zijn winstgevende groei te versnellen en Tech Foundations leverde snelle en tastbare eerste resultaten op zijn strategische roadmap, waardoor het drie jaar eerder dan gepland winstgevend werd.

We omarmen 2023 met vertrouwen. Onze beoogde splitsing, waar we binnen slechts acht maanden na de aankondiging aanzienlijke vooruitgang in hebben geboekt, zal een keerpunt in de geschiedenis van de Groep zijn, waarbij het volledige potentieel van beide toekomstige entiteiten wordt ontketend en de waarde voor al onze belanghebbenden wordt gemaximaliseerd. Ondanks een onzekere macro-economische context zien we een schat aan kansen voor ons liggen en hebben we vertrouwen in ons vermogen om onze prestaties tot 2023 te blijven verbeteren. We leggen een sterke basis voor hernieuwd succes, voor Atos vandaag en morgen, voor zowel de Evidian als de omtrek van de Tech Foundations.”

Lees details hier.

Terug naar nieuws overzicht