Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
03-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Door Russen vernietigde An-225 Mriya leeft voort in Microsoft Flight Simulator

De Microsoft Flight Simulator game heeft een add-on gemaakt met de Oekraïense An-225 "Mriya" (Droom) vrachtvliegtuig waarmee je jezelf als piloot kunt uitproberen. Dit meldt het Ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne. De Oekraïense An-225 "Mriya" werd opzettelijk door het Russisch leger op het vliegveld Hostomel tijdens de eerste dagen van de invasie nabij Kyiv op 27 februari vernietigd. Later werden de Russische indringers door Oekraïense strijdkrachten na dagenlange gevechten uitgeschakeld.

Op 3 februari heeft staatsbedrijf Antonov een licentieovereenkomst met Microsoft getekend over het recht om het merk An-225 "Mriya" te gebruiken in de nieuwe versie van het Microsoft Flight Simulator-spel. Het enorme zes-motorige vaartuig werd in de jaren tachtig gebouwd om de Sovjet-spaceshuttle te vervoeren.

In Microsoft Flight Simulator kan een gebruiker als piloot de digitale kopie van de "Droom" uitproberen. Het is een gedetailleerde kopie van een echt vliegtuig, met een identiek ontwerp en zelfs motorgeluiden. De game is beschikbaar voor Xbox, pc en Steam. De Microsoft Flight Simulator versie van de Antonov AN-225 Mriya wordt geleverd in zes kleurstellingen, waaronder klassieke Antonov Airlines-ontwerpen en een Xbox Aviators Club-versie.

Er wordt ook opgemerkt dat het geld van de verkoop van het Mriya supplement, dat 19,99 dollar kost, zal gaan naar de restauratie van de An-225 "Mriya". Antonov schat dat het meer dan 500 miljoen euro nodig is om het vliegtuig weer operationeel te maken.

"We danken het Microsoft-bedrijf voor het ondersteunen van het initiatief van de teams van het Ministerie van Digitalisering en de ANTONOV-onderneming. Dit is een nieuwe stap in de richting van de heropleving van de Oekraïense "Droom" en de wederopbouw na de oorlog", aldus het ministerie.

De Microsoft Flight Simulator-versie van de Antonov AN-225 Mriya wordt geleverd in zes kleurstellingen, waaronder klassieke Antonov Airlines-ontwerpen en een Xbox Aviators Club-versie.

Foto Bron: door Myroslav Kaplun - http://spotters.net.ua/file/?id=119445&size=large, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72908206

Terug naar video overzicht