Exclusive Networks boekt veel meer omzet en winst

Jesper Trolle, CEO Exclusive Networks

02-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Exclusive Networks boekt veel meer omzet en winst

Exclusive Networks, speler op het gebied van cyberbeveiliging, maakt haar financiële resultaten bekend voor het volledige jaar eindigend op 31 december 2022. De omzet steeg naar 4,528 miljard euro. De nettowinst steeg naar 100 miljoen euro.

Jesper Trolle (foto), Chief Executive Officer, merkte op: "Ik ben verheugd aan te kondigen dat we een recordprestatie hebben neergezet in FY2022, met een sterke omzetgroei, winstmarges en cashprestaties. Ons momentum bleef het hele jaar door groeien en leverde drie opeenvolgende kwartalen een bruto-omzet op van meer dan 1 miljard euro. Dit toont verder ons vermogen om duurzame groei te realiseren door middel van onze gespecialiseerde aanpak, uniek bedrijfsmodel en getalenteerde teams over de hele wereld.

"Cybersecurity blijft een van de meest uitdagende problemen van onze tijd waarmee CIO's worden geconfronteerd. Cyberaanvallen nemen toe in frequentie en intensiteit met een ransomware-aanval die naar schatting elke twee seconden zal plaatsvinden in 2031. Geopolitieke spanningen blijven een bedreiging vormen voor natiestaten en nationale kritieke infrastructuur ", het stimuleren van nieuwe cyberwetgeving en compliance. Snelle digitale transformatieprojecten, nieuwe hybride werkwijzen en de migratie naar cloud-gebaseerde architecturen hebben geleid tot meer dreigingslandschappen en grotere kwetsbaarheden. Tel daarbij op het groeiende tekort aan cybervaardigheden en talent en het is duidelijk dat investeringen in cyberbeveiliging zal in 2023 veerkrachtig blijven.

"Op basis van deze macro-wind mee, ons marktleidende portfolio van innovatieve leveranciers op het gebied van cyberbeveiliging en ons wereldwijde ecosysteem van gespecialiseerde partners; gecombineerd met ons vermogen om onze adresseerbare markt te laten groeien door geografische expansie, strategische acquisitie en service-innovatie, schatten we dat in 2023 onze adresseerbare marktkansen zullen toenemen tot meer dan 80 miljard dollar. We zijn ervan overtuigd dat we in een goede positie verkeren om van deze groeiende kans te profiteren."

Terug naar nieuws overzicht
Security