VMware maakt automatisering mogelijk voor Telco Cloud Platform

02-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

VMware maakt automatisering mogelijk voor Telco Cloud Platform

Op het Mobile World Congress 2023 presenteert VMware de implementatie van het VMware Telco Cloud-platform door wereldwijde Communication Service Providers (CPS's), evenals productontwikkelingen en een groeiend partnerecosysteem dat CPS's zal helpen netwerkmodernisering te versnellen en kansen op het gebied van 5G en edge te benutten. 

"We hebben de digitale infrastructuur van telco en edge geëvolueerd door CSP's een cloud-smart aanpak te bieden die meer flexibiliteit en efficiëntie oplevert, zowel vanuit technologisch als operationeel perspectief", zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales bij VMware Benelux. "Door nauw samen te werken met onze partners kunnen onze klanten meer geavanceerde en innovatieve diensten dan ooit creëren en de industrie vooruit helpen."

Service Providers ontsluiten de mogelijkheden van 5G met VMware's Telco Cloud Platform
CSP's versnellen het tempo van de implementatie van 5G en Open RAN om te voldoen aan de eisen van consumenten en ondernemingen. Toonaangevende CSP's transformeren hun netwerken met VMware:

  • SoftBank heeft met VMware twee belangrijke doelstellingen bereikt. Door te kiezen voor een horizontale, digitale infrastructuur voor hun 5G-kernnetwerk, kunnen ze nu eenvoudiger hun architectuur verenigen met het oog op meer efficiëntie en verbeterde automatisering. Door te bouwen op het VMware Telco Cloud Platform kan SoftBank de time-to-market voor de implementatie van nieuwe, innovatieve diensten drastisch versnellen en hen een concurrentievoordeel geven. Lees de blog post voor meer details.
  • Vodafone Qatar koos voor het VMware Telco Cloud Platform als hét platform voor de modernisering van hun netwerk. Hiermee kan het bedrijf de kracht van 5G, cloud en moderne infrastructuren ten volle benutten om nieuwe diensten op de markt te brengen en de digitaliseringsambities van het land ondersteunen in lijn met de Qatar National Vision 2030. Lees de release voor meer details.

Open RAN programmeerbaarheid begint met VMware's rAppathon Event op MWC 2023
De basis voor innovatie en programmeerbaarheid voor Open RAN begint met de ontwikkeling van xApps en rApps voor de VMware RAN Intelligent Controller (RIC). Tijdens het Mobile Word Congress 2023 organiseert VMware een rAppathon, een uitdaging om apps te ontwikkelen. Met rAppathon legt VMware de nadruk op zijn groeiende ecosysteem van rApp en xApp partners. In samenwerking met Intel verzamelt VMware ontwikkelaars van zeven partners om hun xApp en rApp RAN-applicaties ontwikkeld op het VMware RIC-platform te pitchen aan een panel van deskundige juryleden uit de telecomindustrie. Zij zullen een winnaar aanwijzen op basis van innovatie, bedrijfs- en netwerkimpact en netwerkduurzaamheid.

Daarnaast blijft VMware zijn werk ontwikkelen met een breed scala aan RAN-partners die oplossingen bieden om netwerken nog slimmer te maken met VMware Telco Cloud Platform, waaronder:

  • NTT DATA en VMware kondigen een uitgebreide samenwerking aan om CSP’s te helpen sneller gebruik te maken van best practices en Open RAN grootschalige implementatie knowhow, inclusief instantiëring, configuratie, testen en werking van cloud native functions (CNF's) op zowel nieuwe als bestaande netwerk implementaties. Lees de release voor meer details.
  • Samsung Electronics en VMware kondigen hun eerste virtuele netwerkintroductie aan, met de integratie van Samsung's gevirtualiseerde RAN met VMware Telco Cloud Platform als onderdeel van de opbouw van het DISH Wireless 5G-netwerk. De twee bedrijven bieden een geavanceerde topologie die bewezen en volledig interoperabel is en waarmee CSP's hun RAN-implementaties op schaal efficiënter kunnen versnellen en stroomlijnen. Lees het persbericht voor meer details.

VMware maakt geavanceerde automatisering mogelijk voor Telco Cloud Platform en introduceert nieuwe opties voor Far Edge Cell Sites
VMware introduceert nieuwe en verbeterde aanbiedingen waarmee CSP's hun netwerken sneller kunnen moderniseren en nieuwe diensten te gelde kunnen maken. Deze aanbiedingen voor RAN omvatten:

  • VMware introduceert zijn visie op het Service Management and Orchestration framework, dat de aanpak van de O-RAN alliantie volgt om het RAN en zijn applicaties te vereenvoudigen, te optimaliseren en te automatiseren. Hiervoor maakt VMware gebruik van oplossingen voor telco-cloudbeheer en -orkestratie, waaronder VMware Centralized RIC (non-real-time RIC), VMware Telco Cloud Automation en VMware Telco Cloud Service Assurance. Via deze visie kunnen CSP's de implementaties van een programmeerbaar 5G RAN-netwerk beter stroomlijnen met end-to-end automatisering en optimalisatie. Lees de blogpost voor meer details.
  • VMware onthult Project Kauai, een technische preview, dat CSP's meer opties biedt voor de implementatie van een modern en gedisaggregeerd RAN. Terwijl CSP's blijven profiteren van een architectuur gebaseerd op VMware ESXi, zal Project Kauai de hypervisor aanvullen door hen in staat te stellen gevirtualiseerde en gedesaggregeerde RAN-functies direct op een bare metal server met VMware Tanzu te draaien. Project Kauai zal CSP's naar verwachting meer keuze en flexibiliteit bieden, met name in de meest veeleisende gebieden van hun RAN - far edge cell sites. Lees de blogpost voor details.

VMware at Mobile World Congress 2023
De multi-cloudoplossingen van VMware zijn te zien op het Mobile World Congress - Hal 3.0, Stand 3M11. Bekijk VMware News & Stories voor alle VMware-aankondigingen die tijdens de show zijn gedaan, evenals verhalen van klanten, partnerupdates en meer.

Terug naar nieuws overzicht