Soudal Quick-Step gaat partnership met Transfer Solutions aan

01-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Soudal Quick-Step gaat partnership met Transfer Solutions aan

IT-bedrijf Transfer Solutions gaat een samenwerking aan met de Belgische wielerploeg Soudal Quick-Step. Transfer Solutions helpt het team bij het analyseren van hun race- en trainingsgegevens.
 
Transfer Solutions, gevestigd in Leerdam, beschikt over een team van 200 experts. Het bedrijf werkt al meer dan 25 jaar samen met klanten aan het bedenken van innovatieve oplossingen. Soudal Quick-Step werkt samen met Transfer Solutions aan data-analyse. De renners van het team maken gebruik van Shimano Power Meters, Garmin head units en hartslagmeters, en CORE-lichaamstemperatuursensoren, waardoor er veel race- en trainingsgegevens beschikbaar zijn voor de coaches en het management.

Gegevens analyseren en patronen identificeren

Transfer Solutions helpt bij het analyseren van deze gegevens en kijkt naar patronen en details om de prestaties van de renners te optimaliseren. Ook worden raceprofielen en gegevens zoals weersvoorspellingen en omstandigheden bekeken om de wielrenners en het management te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes over bijvoorbeeld racetactieken en materiaalkeuzes.
 
Soudal Quick-Step hoofdcoach Koen Pelgrim over de samenwerking: “Dankzij een aantal van onze technische partners hebben we een overvloed aan gegevens beschikbaar. Dat leidt vervolgens tot de vraag wat we met deze gegevens kunnen doen. Hiervoor zijn we erg dankbaar voor de hulp van Transfer Solutions. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van data-analyse en het omzetten van de cijfers naar termen die we gebruiken in ons werk met de renners, of dat nu in een training of wedstrijd is. We kijken enorm uit naar deze samenwerking en de manier waarop we nog verder kunnen innoveren.”
 
René Hol, directielid van Transfer Solutions, sluit zich hierbij aan: "Bij Transfer Solutions begrijpen we het belang van data en de impact ervan op de sportwereld. Ons doel is om Soudal Quick-Step te helpen om optimaal gebruik te maken van hun data door hen de inzichten te bieden die ze nodig hebben voor een zo groot mogelijk succes. Wij geloven dat technologie mensen moet dienen en ons team is toegewijd aan het combineren van de kracht van technologie met de menselijke dimensie om iets opmerkelijks te creëren. Ik ben er trots op om deel uit te maken van een bedrijf dat zich inzet voor innovatie en klanten helpt om hun doelen te bereiken."

Terug naar nieuws overzicht