TP-Link trekt met distributeurs door het land tijdens TP-Link On Tour

Frank Damen

28-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

TP-Link trekt met distributeurs door het land tijdens TP-Link On Tour

TP-Link is de laatste jaren enorm gegroeid binnen de zakelijke markt. Het team is eind 2021 zelf begonnen met het organiseren van webinars over diverse actuele onderwerpen en gaat sinds vorig jaar door het hele land samen met de diverse distributeurs tijdens de TP-Link On Tour-sessies.

Webinars

“Sinds de uitrol van Omada SDN zijn er talloze software updates en upgrades uitgekomen, iedere keer weer met belangrijke nieuwe features. Uiteraard brengt TP-Link deze vernieuwingen graag onder de aandacht van haar klanten. Daarom zijn wij als team gaan nadenken over hoe wij onze partners het beste op de hoogte kunnen houden van deze ontwikkelingen. Hieruit is het besluit gekomen om zelf webinars te gaan organiseren over de allerlei nieuwe features”, aldus Frank Damen (foto), Channel Director bij TP-Link Netherlands.

Een goed voorbeeld hiervan is de meest recente toevoeging aan de lijst van mogelijke VPN-verbindingen: WireGuard. Deze feature is uitgekomen met de laatste Omada release V5.8 (januari) waarna TP-Link direct een passend webinar heeft ingepland: Omada SDN VPN-verbindingen. Maar ook verbeteringen en toevoegingen zoals PPSK, Wi-Fi 7, 10, 25 en 100 Gb switching.

“Het zelf organiseren van webinars is een ideale manier om zoveel mogelijk partners een update te kunnen geven over de verandering binnen Omada en de nieuwe productlijn Omada - Pro. De Webinars worden druk ‘bezocht’ en worden als prettig door onze klanten ervaren”, vertelt een tevreden Damen.

TP-Link On Tour

“Toen Nederland weer open ging en fysieke events weer écht mogelijk waren zijn wij als team gaan kijken hoe wij dit invulling gingen geven. We hebben als TP-Link de volgende vragen gesteld:

  • Doen wij dit bij onze Value Add Distributeurs op locatie?
  • Willen TP-Link dat onze partners naar ons toe komen of gaan wij juist naar de partners toe?

Door deze vragen te stellen zijn wij op het idee gekomen om het land door te trekken om zoveel mogelijk partners te kunnen spreken”, verteld Damen. Sinds de start van TP-Link On Tour is het team al in Eindhoven, Heerenveen, Amsterdam, Utrecht, Houten, Maastricht en Zwolle geweest. In april en mei volgen opnieuw drie locaties.

Damen: “Deze events doen wij altijd samen met een van onze Value Add Distributeurs en een andere fabrikant, die complementair is aan TP-Link, zoals een telecom- of security-fabrikant. Zo krijgen partners die speciaal voor TP-Link komen ook interesse en voorlichting van een andere fabrikant, en natuurlijk vice versa. Tot nu toe zijn alle On Tour events een groot succes gebleken, er zijn meestal 15 tot 30 partners bij aanwezig die allemaal actief meedoen”.

Not For Resale

TP-Link houdt zich, op het gebied van marketing, niet alleen bezig met interessante kennissessies. Het is ook mogelijk om een eigen testopstelling of apparatuur voor het eigen netwerk, de zogeheten NFR-kit, samen te stellen via het TP-Link Partner Portal. Hiermee kunnen nieuwe partners hun eerste ervaringen met Omada opdoen of kunnen bestaande partners nieuwe producten uitproberen. Kortom TP-Link biedt veel mogelijkheden voor haar klanten om snel en makkelijk samen zaken te doen.

Terug naar nieuws overzicht