Vertiv introduceert nieuw enkelfasig UPS-systeem

23-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Vertiv introduceert nieuw enkelfasig UPS-systeem

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Liebert GXE. Deze enkelfasige noodstroomvoorziening (UPS) met dubbele conversie is verkrijgbaar in modellen met een vermogensklasse van 6 en 10 kVA. Het systeem biedt ondersteuning voor een torenopstelling of rackmontage. Het systeem is ontwikkeld om betrouwbare stroomvoorziening te realiseren voor gedistribueerde IT-netwerken en edge computing-toepassingen in diverse sectoren, zoals de grootzakelijke markt, overheidssector, het onderwijs, de productie-industrie, financiële sector en detailhandel. De Vertiv Liebert GXE is wereldwijd verkrijgbaar voor organisaties die gebruikmaken van 230V-systemen en direct vanuit voorraad leverbaar in de EMEA-regio.

Meer energiebesparing en lagere operationele kosten
De uiterst efficiënte Liebert GXE biedt een rendement tot 94 procent in de online modus en tot 98 procent in de ecomodus. Het systeem biedt daarmee meer energiebesparing en lagere operationele kosten dan concurrerende modellen. De hoge uitgangsvermogenfactor van 1,0 waarborgt betrouwbare en onafgebroken stroomvoorziening voor meer aangesloten apparaten. Het beschermt ze tegen verstoringen in het stroomnet met technologie voor dubbele conversie en de overspanningbeveiliging aan de ingang. De flexibele vormfactor biedt de keuze tussen een torenopstelling of rackmontage. Het systeem wordt standaard geleverd met sets voor rackmontage. Dit vereenvoudigt het voorraadbeheer voor IT-distributeurs en het installatieproces doordat het tegemoet komt aan de uiteenlopende eisen van microdatacenters en edge computing-toepassingen.

Soepeler beheer en minimale onderhoudskosten
De runtime van de unit kan worden uitgebreid met maximaal vier externe batterijkasten, zodat er langer noodstroom beschikbaar is. Gebruikers kunnen de hot swappable VRLA-batterijen eenvoudig vervangen zonder hulp van technisch personeel en zonder de stroom uit te schakelen. Dat draagt bij aan een soepeler beheer en minimale onderhoudskosten. De in de Liebert GXE ingebouwde oplader met een laadvermogen van 4 Ampère maakt het mogelijk om de batterij in slechts drie uur tijd voor negentig procent op te laden. Dit kan van belang zijn bij herhaaldelijke uitval van het stroomnet. Een geïntegreerd systeem voor batterijbeheer waarborgt een optimale werkduur van de batterij en vereenvoudigt het recyclingproces.

Gebruiksvriendelijkheid en services
De Vertiv Liebert GXE is voorzien van een gebruiksvriendelijk LCD-kleurendisplay dat voor een intuïtieve bediening zorgt. Het systeem biedt daarnaast functionaliteit voor monitoring op afstand. Gebruikers kunnen snelle en eenvoudige toegang tot de IT-infrastructuur krijgen door gebruik te maken van de optionele Vertiv Liebert Intellislot Unity Communications-kaart en de gratis downloadbare Vertiv Power Insight-software. Organisaties kunnen daarnaast een beroep doen op Vertiv LIFE Services voor service en ondersteuning op afstand om een optimaal beschikbaarheidsniveau voor de UPS te waarborgen.

“Distributeurs en resellers van IT-oplossingen zijn voortdurend op zoek naar doeltreffende en kostenefficiënte oplossingen voor het beschermen van kleine en micro IT-locaties tegen stroomstoringen”, zegt Andrea Ferro, vice president Channel, IT & Edge Applications EMEA bij Vertiv. “Deze nieuwe toevoeging aan ons aanbod voor de IT-channel combineert alle benodigde functionaliteiten met een krachtig prestatievermogen binnen een betaalbare UPS met dubbele online conversie. Kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren kunnen daarmee gebruikmaken van de laatste technologie en hun digitale transformatie versnellen.”

Informatie voor channelpartners
Channelpartners van Vertiv kunnen profiteren van een complete reeks van garantie-uitbreidingen en serviceprogramma’s die speciaal op enkelfasige UPS-systemen zijn afgestemd. Deze kunnen worden verlengd om dekking te bieden voor de complete levenscyclus van het product. De programma’s zijn beschikbaar in een select aantal landen. Meer informatie hierover is beschikbaar op Vertiv.com of via de lokale vertegenwoordiger van Vertiv.

De Liebert GXE maakt deel uit van het aanbod van Vertiv voor het IT-channel. Dat houdt in dat resellers in deelnemende landen in de regio EMEA bonuspunten kunnen verdienen met de verkoop van dit UPS-systeem op basis van het Vertiv Incentive Programme (VIP). Dit biedt partners de mogelijkheid om eenvoudig beloningen te verkrijgen zonder de noodzaak van rapportage. Er worden maandelijks bonuspunten naar het Vertiv Partner Portal geüpload, en partners hoeven zich alleen maar aan te melden om die te verzilveren.

Terug naar nieuws overzicht