ALSO omzet groeit dankzij cloud en services aanbod

22-02-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ALSO omzet groeit dankzij cloud en services aanbod

IT-distributeur ALSO Group boekte zag zijn omzet in het afgelopen boekjaar van 12,4 miljard naar 12,6 miljard euro groeien. De winst daalde van 154 naar 152 miljoen euro.

ALSO Solutions omzet groeide met 11 procent naar 3,5 miljard euro en ALSO Services met 43 procent naar 918 miljoen euro. De brutowinst groeide met 30 naar 716 miljoen euro. Met name de verdere uitbouw van de cloudbusiness naar 716 miljoen euro (+66%) droeg hieraan bij.

De toenemende snelheid en intensiteit van veranderingen leiden tot een uitbreiding van de reikwijdte van de voorspelling. Voor 2023 mikt ALSO op een EBITDA tussen de 265 en 305 miljoen euro en een ROCE van ruim 20%. 

Middellangetermijndoelstellingen zijn een EBITDA van 330 tot 420 miljoen euro.

Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG: “De cloudgebaseerde as-a-service-business en digitale platforms winnen steeds meer aan kracht. Ook het segment Solutions groeit, aangezien IT-diensten steeds belangrijker worden in tijden van schaarse middelen. Door het ALSO-ecosysteem, onze uitstekende positie in de cloudbusiness en onze digitale platformen kunnen we de resellers optimaal ondersteunen bij zowel het ontwikkelen van hun business als het bedienen van de vraag van eindklanten. Door de operationele uitmuntendheid te vergroten, de groei verder te versnellen en door middel van Buy & Build hebben we de koers uitgezet voor de toekomstige winstgevende groei van ALSO.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud