Detron en Zetacom overgenomen door Avedon Capital Partners

Tom Tank, CEO Detron

15-02-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Detron en Zetacom overgenomen door Avedon Capital Partners

ICT-dienstverleners Detron en Zetacom en Avedon Capital Partners hebben overeenstemming bereikt over de gelijktijdige overname door Avedon Capital Partners van Detron en Zetacom. Hiermee ontstaat één van de grootste onafhankelijke managed services providers van Nederland, met ruim 600 medewerkers. Het bedrijf zal worden geleid door Tom Tank (CEO), Mark Fait (CFO), Emile Jongboer (CCO) en Dick Dompeling (Directeur Zetacom).

CEO Tom Tank (foto): “Met vereende krachten combineren we beide bedrijven om direct één van de grootste Nederlandse managed services providers te worden op het gebied van werkplekbeheer, UC, networking & security, (healthcare) automation and alarming. Klanten gaan zeker profiteren van de grotere schaal en veelzijdige expertise, maar ook onze medewerkers zullen voordeel hebben van deze sterke combinatie.”

Samen beschikken Detron en Zetacom over een uitzonderlijke combinatie van expertises. De samenwerking biedt interessante kansen voor cross-selling, met name op IT-gebied, en zorgt voor een breed portfolio met een aantrekkelijk dienstenaanbod. Dick Dompeling: “Het samenbrengen van Detron en Zetacom is een fantastische volgende groeifase voor ons allebei en creëert een hele sterke speler in de Nederlandse (zorg)markt.”

De afgelopen jaren hebben Detron en Zetacom hard gewerkt aan professionalisering, kwaliteit en autonome groei. Als nieuwe aandeelhouder wil Avedon Capital Partners verdere groei faciliteren én versnellen. Willem van der Veer, Investment Director bij Avedon Capital Partners: “Detron en Zetacom zijn sterk gepositioneerde bedrijven met specialistische kennis en expertise in het realiseren en beheren complexe ICT-omgevingen. Daarnaast beschikken ze over een sterke bedrijfscultuur en een grote dosis ambitie. Dit past uitstekend bij Avedon. Wij zijn zeer verheugd om deze bedrijven samen met het management naar een volgend niveau te gaan brengen. Wij zullen het management gaan ondersteunen bij het realiseren van verdere organische groei en overnames.”

De beoogde overname is nog afhankelijk van o.a. goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Naar verwachting zal de overname in de komende maanden worden afgerond. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht