Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
11-02-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco ondersteunt Medibus

Tijdens Cisco Live! in RAI Amsterdam, konden bezoekers de Medibus van Deutsche Bahn, gebouwd door VDL Bus & Coach, bekijken. De bus wordt namens MEDIBUSHELPS.ORG ingezet voor vluchtelingen met medische problemen me behulp van Cisco toepassingen.

Eerder werd de bus ook ingezet bij een grootschalige studie van het Robert Koch Institute (RKI) naar de COVID-19 verspreiding in Duitsland. Door het gebruik van de Medibussen hebben onderzoekers en artsen beschikking over hoogwaardige laboratoriumomgevingen, die bovendien flexibel inzetbaar zijn op verschillende locaties.

De Medibussen voor Deutsche Bahn zijn gebouwd door VDL Bus Venlo in samenwerking met VDL Bus Heerenveen en VDL Bus Chassis. De Citea LLE-127 is geheel naar wens van de klant, Deutsche Bahn, ingericht. De bus is omgebouwd tot artsenpraktijk waarin de 4 ruimtes (behandelkamer, spreekkamer, laboratorium en wachtruimte) zijn voorzien van kasten en meubels. Tevens heeft iedere ruimte eigen airconditioning en zorgen zonnepanelen op het dak voor schone energie, zodat de bus op locatie minder afhankelijk is van externe stroom.

In oktober 2019 won de DB Medibus de prestigieuze Duitse Mobiliteitsprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die een significante bijdrage leveren aan de participatie en levenskwaliteit in Duitsland. Met de 12,7 meter lange artsenpraktijk draagt Deutsche Bahn op een innovatieve manier bij aan de verbetering van de medische infrastructuur in Duitsland. Aanvankelijk werd de DB Medibus ingezet bij medische zorg in de plattelandsgebieden. Intussen bewijzen tal van toepassingsmogelijkheden dat de bus ook inzetbaar is voor veel andere doeleinden binnen de zorgsector.

Terug naar video overzicht