Britse toezichthouder niet akkoord met overname Activion Blizzard door Microsoft

08-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Britse toezichthouder niet akkoord met overname Activion Blizzard door Microsoft

De Britse antimededingingsautoriteit CMA keurt de overname van gamestudio Activision Blizzard door Microsoft niet goed. De toezichthouder vreest dat Microsoft een dominante positie krijgt op de markt voor videogames.

Microsoft kondigde in januari aan Activision Blizzard over te nemen voor 69 miljard dollar. Activision Blizzard is een grote speler in de videogamemarkt en bekend van onder meer Call of Duty, Crash Bandicoot, Diablo, Heartstone, Overwatch en World of Warcraft.

Verstoring van de concurrentie

De CMA oordeelt dat de overname de concurrentie op de markt ernstig zou verstoren. Ook vreest de toezichthouder dat dit een negatieve impact heeft op de positie van klanten. De antimededingingsautoriteit wil daarom niet akkoord gaan met de overname. Microsoft krijgt de gelegenheid aanpassingen voor te stellen om de zorgen van de CMA weg te nemen.

Ook in andere landen onderzoeken autoriteiten de overname. Zo voert de Europese Commissie een diepgravend onderzoek uit, waarvan de beslissing uiterlijk begin april wordt verwacht. In de VS sprak de Federal Trade Commission (FTC) zich eerder net als de CMA al negatief uit over de overname.

Terug naar nieuws overzicht