Wipro kiest RISE with SAP voor versnellen van bedrijfstransformatie

01-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wipro kiest RISE with SAP voor versnellen van bedrijfstransformatie

Wipro Limited, specialist op het gebied van IT, consulting en business process-services, is onlangs overgestapt naar SAP S/4HANA Cloud private edition. Wipro deed dit met behulp van het RISE with SAP-programma. Met een RISE with SAP-oplossing in de cloud koos Wipro voor een aanpak die vergelijkbaar is met de aanpak die het ontwikkelt voor zijn zakelijke klanten.

Met een uitgebreid portfolio op het gebied van consultancy, cloud, design, engineering en operations is Wipro in 66 landen actief. Met meer dan 250.000 medewerkers en zakelijke partners ontwikkelt het oplossingen voor de digitale transformaties van zijn klanten.

73 delivery centres wereldwijd

De wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf zorgt voor een complexe infrastructuur. Met 73 delivery centres over de hele wereld waren de financiële teams van Wipro bijvoorbeeld veel tijd kwijt aan het afstemmen van de rapportages. "Door de complexiteit van ons bedrijf en het ontbreken van een gezamenlijk overzicht over de continenten, ontbrak een ‘single source of truth’”, zegt Hare Ram Ray, bij Wipro General Manager en Head of SAP Business voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nordics en de Benelux.

Om meer zicht te krijgen op zijn activiteiten en zijn vermogen om toekomstige bedrijfsbehoeften te voorspellen, begon de wereldwijde professionele dienstverlener aan zijn eigen transformatie. De cloud is gekozen als het transformatieplatform voor bedrijfsinnovatie en groei.

Business Transformation as a Service

Voor het stroomlijnen en vereenvoudigen van zijn processen koos Wipro voor SAP S/4HANA Cloud private edition. Dit platform vormt de basis voor een digitale transformatie die verdere groei mogelijk moet maken. Voor een soepele overgang naar S/4HANA Cloud selecteerde de IT-dienstverlener RISE with SAP. Dit Business Transformation as a Service-pakket vereenvoudigt de reis naar ERP in de cloud.

“Security was een van onze belangrijkste prioriteiten toen we een upgrade van onze systemen overwogen”, stelt Hare. “De verbeterde beveiligingsfuncties in RISE with SAP verminderen het risico van hackers enorm. De beveiliging en firewalls zijn de beste in hun klasse, zodat we er zeker van zijn dat onze bedrijfs- en klantgegevens op het hoogst mogelijke niveau worden beschermd.”

Door contracten via RISE with SAP te consolideren en over te stappen op SAP S/4HANA Cloud verlaagt Wipro zijn total cost of ownership met 20 tot 22 procent. Deze kostenbesparing wordt geherinvesteerd in de voortdurende digitale transformatie van het bedrijf en zal bijdragen aan de financiering van geplande innovaties.

Integratie en innovatie

Een onderdeel van RISE with SAP is het SAP Business Technology Platform (BTP). "SAP BTP is een platform voor innovatie”, licht Hare toe. “Het integreert alle gegevens in ons SAP-systeem met andere bronnen en maakt het gemakkelijker om nieuwe bedrijfstoepassingen te ontwikkelen die aan onze toekomstige eisen voldoen. Dit alles met behoud van een schone kern, waardoor we veel flexibeler kunnen zijn."

Wipro ziet diverse voordelen aan RISE with SAP. Slechts enkele maanden na de selectie van SAP S/4HANA Cloud ging Wipro live met het nieuwe ERP-platform. “De daadwerkelijke overstap was een marathonactiviteit van 48 uur tijdens een weekend waarna het project zoals afgesproken in een recordtijd werd opgeleverd”, blikt Hare terug. “Door de overstap naar S/4HANA Cloud zijn onze prognoses veel nauwkeuriger geworden. Onze financiële teams houden bovendien meer tijd over.”

Wipro breidt activiteiten uit in Nederland

Nederlandse bedrijven kunnen voor hun digitale transformaties al ruim twee decennia rekenen op de hulp van Wipro. De speler in professionele dienstverlening breidde zijn aanwezigheid in de Benelux de afgelopen jaren nog uit via de overnames van onder andere Capco en het wereldwijd opererende SAP-consultancybedrijf Rizing, dat zijn Europese hoofdkantoor in Den Haag heeft staan.

Een nieuw kantoor van Wipro in Amsterdam opende in december 2022 zijn deuren. Hare: “Het is een bevestiging van onze betrokkenheid bij de regio. Als ‘OneWipro-familie’ hebben we een voortrekkersrol als het gaat om het mogelijk maken van toonaangevende veranderingen en het opbouwen van talent dat de toekomst van de industrie en de economie in Amsterdam en heel Nederland vorm kan geven.”


Bekijk de video.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud