Main verwerft een meerderheidsbelang in WeFact

01-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Main verwerft een meerderheidsbelang in WeFact

Main Capital Partners kondigt de samenwerking aan met de Nederlandse facturatiesoftwarespecialist WeFact. Deze strategische samenwerking is gevormd om gezamenlijk de nationale en internationale groei van WeFact te versnellen. Geleid door het management en ondersteund door de expertise van Main binnen de internationale softwaremarkt, zal WeFact haar marktpositie versterken en het productportfolio verder ontwikkelen, om een nog grotere toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten en partners.

WeFact, opgericht in 2005 en gevestigd in Eersel, Nederland, is een moderne SaaS facturatie software provider, die het versturen van facturen, het opstellen van offertes en het verwerken van inkoopfacturen faciliteert, zodat klanten continu inzicht en controle houden over hun administratie. Met een go-to-market-strategie gericht op productgestuurde groei bedient WeFact meer dan 10.000 klanten in Nederland, België en tal van andere Europese landen. Meer dan 750 accountantskantoren treden op als wederverkoper voor WeFact en bevelen het aan als de ideale online facturatie- en administratieoplossing voor ondernemers.

Groeiversnelling
WeFact en Main zullen intensief samenwerken om zowel een nationale als internationale groeiversnelling te realiseren. De groeistrategie zal onder andere bestaan uit het verdiepen en verbreden van het productaanbod, het (inter)nationaal verkopen door het interne team en via partners, en het onderzoeken van mogelijkheden voor strategische overnames. Deze strategie zal gericht zijn op het versnellen van organische groei, waaronder het uitbreiden van het partnernetwerk en het versterken van de internationalisering. Daarnaast zal de organische groeistrategie worden versneld door selectieve strategische combinaties met andere marktspelers.

Roel Korting, Chief Executive Officer van WeFact zegt: “Wij kijken ernaar uit om de handen met Main ineen te slaan en gezamenlijk WeFact uit te bouwen tot een leidende internationale speler. Met de kennis en internationale ervaring van Main, in combinatie met onze technische en commerciële expertise, zijn wij gezamenlijk uitstekend gepositioneerd om de ambitieuze groeiplannen en verdere professionalisering van onze onderneming te realiseren. Kortom: hetzelfde bedrijf en dezelfde mensen, met behoud van kernwaarden, service en ambitie, alleen dan wel met versterking."

Jeroen Blox, Chief Technology Officer van WeFact voegt toe: “Om WeFact op te schalen en te ondersteunen is een sterke en ervaren partner nodig, die aansluit bij onze unieke WeFact cultuur. Deze solide partner hebben wij in Main gevonden. De drive om het beste product te maken is al 18 jaar onveranderd. Met Main als partner kunnen wij de continuïteit aan onze klanten waarborgen terwijl ons prestatiegerichte team zich richt op het benutten van nieuwe groeimogelijkheden in de markt. Deze samenwerking stelt ons in staat om de verdieping en verbreding van ons productaanbod en de verdere internationale uitrol van WeFact te realiseren.”

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main Capital Partners sluit af: “Wij kennen de oprichters en het management team van WeFact al jaren en zijn onder de indruk van de manier waarop zij de organisatie op een duurzame en snel groeiende manier succesvol hebben opgebouwd. Daarom zijn wij verheugd om met WeFact samen te werken en het bedrijf te ondersteunen in haar volgende fase. WeFact is een toonaangevende softwareleverancier in de facturatie en administratie markt met een uitermate modern product. Met behulp van WeFact, kunnen ZZP’ers, kleine ondernemers en MKB bedrijven zichzelf ontzorgen en meer inzicht, controle en efficiëntie verwezenlijken voor hun organisatie. Wij kijken er enorm naar uit om gezamenlijk de klantenbasis nog groter en internationaler te maken.”

 

Terug naar nieuws overzicht