Koen Köppen wordt nieuwe CEO Mollie

Koen Köppen, CEO Mollie

26-01-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Koen Köppen wordt nieuwe CEO Mollie

Mollie, een betalingsverwerker in Europa, kondigt de voorgenomen beslissing aan om Koen Köppen als nieuwe CEO te benoemen. Koen was vijf jaar CTO van Klarna, voor hij in mei 2022 startte als CTO van Mollie om daar een commerciële infrastructuur van wereldklasse uit te bouwen.

In zijn nieuwe rol zal hij de missie van Mollie leiden om complexe financiële diensten te vereenvoudigen en zo de klanten succesvoller te maken. Koens benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en het advies van Mollies ondernemingsraad. Shane Happach, Mollies huidige CEO, verlaat het bedrijf om een nieuwe leiderschapsrol te vervullen in Azië.

In september 2022 lanceerde Mollie nog Mollie Capital, een flexibele en volledig geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering. Dit was een cruciale stap naar de financiële dienstverlening sector en geeft bedrijven toegang tot de financiële voorschotten die ze nodig hebben om te floreren. Een belangrijke onderdeel van Koens rol als CEO is het verder versnellen van innovatie en productontwikkeling, zoals hij eerder ook deed bij Klarna.

“We zijn ontzettend blij om Koen te verwelkomen in een nieuwe en grotere rol. Wij zijn onder de indruk van de impact die Koen in de afgelopen acht maanden heeft gerealiseerd. Het is een welverdiende promotie en we hebben alle vertrouwen in hem om de groei en ontwikkeling van Mollie te leiden,” zegt Eli Leenaars, voorzitter van Mollie. “Shane kan trots zijn op het bedrijf dat hij achterlaat en we zijn hem dankbaar voor zijn leiderschap tijdens onze Series C financieringsronde en onze stap naar de financiële dienstverlening. Wij wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol."

Terug naar nieuws overzicht