Equinix investeert veertig miljoen dollar in Maleisisch datacenter

26-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Equinix investeert veertig miljoen dollar in Maleisisch datacenter

Equinix, gaat een nieuw International Business Exchange (IBX®) datacenter in Johor, genaamd JH1, bouwen. Hiermee treedt het bedrijf toe tot de markt in Maleisië. Het doel is dat JH1 in het eerste kwartaal van 2024 operationeel is, met 500 kasten en 1.960 vierkante meter colocatieruimte. Het IBX-datacenter biedt bedrijven en multinationals die zakendoen in Maleisië toegang tot het Equinix Platform om de fundamentele infrastructuur die het succes aandrijft, samen te brengen en onderling te verbinden.

Naar verwachting bereikt de digitale economie van Maleisië een bruto handelswaarde van 34 miljard dollar in 2025, en zal de bijdrage aan het bruto binnenlands product ten minste 25,5% zijn. De uitbreiding van Equinix naar Maleisië schept kansen voor bedrijven met internationale toekomstperspectieven en voor multinationals die willen groeien in de Maleisische markt. Lokale bedrijven kunnen hun digitale transitie versnellen door hun infrastructuur snel te schalen, eenvoudig hybride multicloud-architecturen in te voeren, en te verbinden met meer dan 10.000 stratgische partners op het Equinix platform.

Deze uitbreiding is de tweede intrede tot de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) van Equinix na de uitbreiding naar Indonesië. Hierdoor speelt het bedrijf in op de cruciale vraag naar digitale infrastructuur die nodig is voor de digitale groei van de regio.

Jeremy Deutsch, President, Azië-Pacific, Equinix zegt: “Een vestiging in Johor versterkt de leidende positie van Equinix in Azië-Pacific binnen een strategische markt als Maleisië. Dit is een van de markten in Azië-Pacific waar onze wereldwijde klanten het meest naar vragen. Ik wil het Digital Investment Office (DIO), Invest Johor en Tenaga Nasional Berhad (TNB) bedanken voor hun hulp en steun. We kijken ernaar uit om onze samenwerking te versterken door toekomstige uitbreiding, om het digitale groeipotentieel van lokale bedrijven te maximaliseren met rijke digitale ervaringen en resultaten."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters