Equinix breidt uit naar Zuid-Afrika

22-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix breidt uit naar Zuid-Afrika

Equinix betreedt de Zuid-Afrikaanse markt met een investering van 160 miljoen dollar in een datacenter in Johannesburg. De investering is een aanvulling op de huidige aanwezigheid op het Afrikaanse continent in Nigeria, Ghana en Ivoorkust. Het nieuwe datacenter opent naar verwachting medio 2024 zijn deuren.

Met de uitbreiding in Zuid-Afrika betreedt Equinix een van de grootste en meest digitaal ontwikkelde naties in Afrika. Zuid-Afrika is al een strategisch belangrijk verbindingsknooppunt voor digitale netwerken en beschikt over een aanzienlijk netwerk van onderzeese communicatiekabels. Deze strategische verbindingen tussen landen en continenten bevinden zich op verschillende punten langs de 2.850 kilometer lange kustlijn van het land.

Overname MainOne

"We zijn eerder dit jaar tot het Afrikaanse continent toegetreden met de overname van MainOne, de toonaangevende West-Afrikaanse aanbieder van datacenters en connectiviteitsoplossingen met aanwezigheid in Nigeria, Ghana en Ivoorkust", vertelt Eugene Bergen, President, EMEA, Equinix. "Deze investering geeft zowel Zuid-Afrikaanse bedrijven de kans om internationaal uit te breiden, als wereldwijde bedrijven om uit te breiden naar Zuid-Afrika. Beide versnellen hun groei door hun infrastructuur snel te schalen, gemakkelijk hybride multicloud-architecturen in te voeren en te interconnecteren met zakelijke partners via het platform Equinix-ecosysteem van meer dan 10.000 klanten."

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters