AMD lanceert krachtige en adaptieve technologie toepassingen

07-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

AMD lanceert krachtige en adaptieve technologie toepassingen

AMD heeft tijdens de CES 2023 namens CEO Lisa Su gedetailleerd nieuwe krachtige en adaptieve computer technologie belicht die een rol spelen bij het creëren van oplossingen voor 's werelds meest belangrijke uitdagingen. Tijdens haar live keynote presenteerde Dr. Su AMD-producten van de volgende generatie, waarmee ze opnieuw definieerde wat er mogelijk is op de brede markten die AMD tegenwoordig bedient.

"Het is een eer om CES 2023 af te trappen en alle manieren te benadrukken waarop AMD de grenzen verlegt op het gebied van krachtige en adaptieve computers om 's werelds belangrijkste uitdagingen te helpen oplossen", aldus Dr. Su. “Samen met onze partners hebben we benadrukt hoe AMD-technologie bijdraagt aan wat mogelijk is op het gebied van AI, hybride werk, gaming, gezondheidszorg, lucht- en ruimtevaart en duurzaam computergebruik. We hebben ook meerdere nieuwe mobiele, gaming- en AI-chips gelanceerd die van 2023 een spannend jaar zullen maken voor AMD en de industrie.”

AMD-productinnovatie op CES 2023

Geavanceerde pc's en gaming: AMD heeft nieuwe mobiele en desktopprocessors aangekondigd voor elk type gebruiker, van casual gamers en makers van inhoud tot professionals en hybride werknemers, samen met nieuwe grafische oplossingen om de kracht van high-performance gaming naar mobiel te brengen:

De AMD Ryzen 7040-serie mobiele processors, met de snelste grafische pc-processor ter wereld met maximaal acht "Zen 4"-cores en AMD RDNA 3-graphics.

Als onderdeel van de nieuwe Ryzen 7040-serie mobiele processors, onthulde AMD ook Ryzen AI Technology - de eerste speciale kunstmatige intelligentie-hardware in een x86-processor.

AMD Ryzen 7045HX-serie processors voor mobiel: Aangedreven door maximaal 16 krachtige "Zen 4"-kernen en 32 threads, zijn de Ryzen 7045HX mobiele processors gebouwd op geavanceerde 5nm-procestechnologie.

De processors uit de AMD Ryzen 7000X3D-serie met AMD 3D V-Cache -technologie, de snelste gaming-processors ter wereld .

AMD Radeon RX 7000-serie grafische kaart voor laptops, gebaseerd op de AMD RDNA 3-architectuur die uitzonderlijke energie-efficiëntie en prestaties biedt voor 1080p-gaming op ultra-instellingen en geavanceerde toepassingen voor het maken van inhoud op eersteklas laptops van de volgende generatie.

Geavanceerde AI: Dr. Su deelde de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf om alomtegenwoordige AI mogelijk te maken, inclusief het bekijken van nieuwe producten om zijn AI-productportfolio uit te breiden van edge naar cloud:
De AMD Alveo V70 AI Accelerator met prestaties en energie-efficiëntie voor meerdere AI-inferentie-workloads.

's Werelds eerste geïntegreerde datacenter CPU en GPU, de AMD Instinct MI300. Ontworpen voor toonaangevende HPC- en AI-prestaties, maken MI300-versnellers gebruik van een baanbrekend 3D-chipletontwerp dat AMD CDNA 3 GPU-architectuur, "Zen 4" CPU-kernen en HBM-geheugenchiplets combineert.

Verbetering van de gezondheidszorg: aanpasbare computer- en AI-technologie van AMD drijft 's werelds belangrijkste medische oplossingen aan, waardoor snellere diagnoses en ontdekkingen van geneesmiddelen en betere patiëntenzorg mogelijk worden. Op CES kondigde AMD de AMD Vitis Medical Imaging-bibliotheken aan om premium medische beeldvormingsproducten sneller op de markt te brengen door ontwikkelingstijden te verkorten. Deze softwarebibliotheken versnellen hoogwaardige medische beeldvorming op AMD Versal SoC-apparaten met AI Engines om zorgverleners en hun patiënten hoogwaardige beeldvorming met lage latentie te bieden.

Advancing Aerospace: Adaptive computing-oplossingen van AMD helpen satellieten en ruimtevaartuigen gegevens te berekenen en alomtegenwoordige AI te gebruiken om inzichten te verkrijgen. Tijdens de keynote vertelde Dr. Su hoe AMD FPGA's en adaptieve SoC's helpen om de toekomst van ruimteverkenning vorm te geven, door recente ruimtemissies van Mars Curiosity en Perseverance tot de onlangs gelanceerde Artemis-maanmissie aan te drijven.

Terug naar nieuws overzicht