Dutch IT Channel zet zich in voor Stichting Ambulance Wens

03-01-2023 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Dutch IT Channel zet zich in voor Stichting Ambulance Wens

Dutch IT Channel zet zich in voor Stichting Ambulance Wens. Tijdens de Dutch IT Channel Awards, op 16 maart 2023, en in de aanloop daarnaartoe, krijgt de stichting een belangrijk podium. Het doel is om met het hele IT-kanaal zoveel mogelijk geld op te halen.

Stichting Ambulance Wens vervult sinds 2007 de laatste wens van niet meer mobiele patiënten die niet lang meer te leven hebben. Dat gebeurt met acht speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en met de hulp van 270 medisch geschoolde vrijwilligers. In 15 jaar tijd werden er in totaal ongeveer 18.500 wensen vervuld. Dit is voor de betrokken patiënten en hun omgeving vaak van onschatbare waarde. Een veelvoorkomende wens is dat mensen nog één keer, vanuit het ziekenhuis, naar huis kunnen gaan.

Donaties van levensbelang

Directeur Kees Veldboer jr. is blij met de samenwerking. Donaties zijn namelijk van levensbelang voor Stichting Ambulance Wens. “Wij betalen de hele wens, ook als iemand bijvoorbeeld nog naar Oostenrijk wil. De ambulances zijn een grote kostenpost. Die rijden allemaal zo’n 100.000 kilometer per jaar. Benzine is duur, zeker nu. Jaarlijks hebben we zo’n 800.000 tot 900.000 euro nodig om het vervullen van de wensen te kunnen betalen. En daar komt de aanschaf van nieuwe ambulances, wat elke vijf jaar nodig is, nog bij.”

Samenwerkingen zoals met de Dutch IT Channel Awards zijn ook om een andere reden belangrijk, geeft hij aan. “Nog niet iedereen kent onze stichting. We horen na presentaties nog best vaak verhalen die beginnen met: ‘Had ik dit maar geweten toen...’ Extra aandacht en iets kunnen vertellen over onze mogelijkheden, is daarom erg prettig.”

Witold Kepinski, oprichter en hoofdredacteur van Dutch IT Channel, is trots op de samenwerking. “Deze stichting gaat ons bij Dutch IT Channel allemaal erg aan het hart, mede omdat onze collega Yvonne Bansagi er persoonlijk mee te maken heeft gehad. Het vervullen van de wens is van onschatbare  waarde, voor de patient én de familie. Zelf zullen we een bijdrage leveren en ik hoop van harte dat het complete IT-kanaal daarin meegaat.”

Wilt u een donatie doen of meer informatie? Neem dan contact op met Frans Vertregt:

06-10946545 of f.vetregt@dutchitchannel.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards