Britse mkb'ers kritisch over overstap van Sage naar abonnementsmodel

03-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Britse mkb'ers kritisch over overstap van Sage naar abonnementsmodel

Britse mkb'ers uiten kritiek op Sage. De softwareleverancier zou hen onder druk hebben gezet maandelijkse abonnementen af te sluiten in plaats van eenmalige softwarelicenties aan te schaffen. Zij voelen zich hierdoor op kosten gejaagd.

De Financial Times meldt dat diverse Britse klanten van Sage onlangs zijn overgestapt van langlopende licenties op maandelijkse abonnementen. Dit zou zijn gebeurd onder druk van Sage, die volgens het dagblad dreigde hun licenties per 30 september uit te schakelen vanwege veiligheidsredenen. Het spoorde hierbij bedrijven naar verluid aan over te stappen op maandelijkse abonnementen om toegang te behouden. De Financial Times meldt dat hiervoor in de voorwaarden van Sage geen specifieke redenen zijn opgenomen.

Topman Steve Hare zou met de stap meer terugkerende inkomsten willen realiseren bij het softwarebedrijf. Sage wijst zelf in een aankondiging op een trend onder veel softwarebedrijven die vergelijkbare abonnementsmodellen hanteren. Het noemt daarbij SAP, Adobe en Microsoft als voorbeeld.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud