Inflexion doet minderheidsinvestering in YER

27-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Inflexion doet minderheidsinvestering in YER

Inflexion is verheugd aan te kondigen dat het heeft ingestemd met een minderheidsinvestering in YER, een in Nederland gevestigd gespecialiseerd detacherings- en wervingsbureau. De investering is de tweede van Inflexion in Nederland in de afgelopen 12 maanden na de investering in fabrikant van e-bike-componenten enviolo in maart 2022. De investering wordt gedaan door het speciale minderheidsinvesteringsfonds van Inflexion, Partnership Capital II.

YER, opgericht in 1987, biedt talent met een hoge schaarste in onderbevoorrade gebieden zoals engineering, IT, publieke sector en financiën aan een reeks gespecialiseerde eindmarktsegmenten. Het bedrijf heeft meer dan 950 klanten, waaronder ASML, Bosch, DAF, KLM, VDL en Rabobank, en opereert internationaal vanuit negen lokale kantoren in Nederland, vier in de VS en één in België. Inflexion heeft uitgebreide ervaring in deze sector na investeringen in FDM, K2 Partnering Solutions, Red Commerce, Sparta en Calco.

In nauwe samenwerking met de oprichter van YER, Jaap Kooijman, en het managementteam onder leiding van CEO Johan Overgaauw, zal Inflexion de groei van het bedrijf ondersteunen door bestaande en nieuwe klantrelaties verder te ontwikkelen en door verdere internationale expansie, zowel autonoom als selectief. M&A.

"We zijn verheugd om samen te werken met Jaap en Johan en het bredere team van YER en kijken ernaar uit om onze sterke sectorexpertise te gebruiken om hen te ondersteunen bij hun ambitieuze plannen. Ze hebben een fantastisch bedrijf opgebouwd en we zijn erg onder de indruk van de groei die YER tot nu toe heeft doorgemaakt. Ons unieke aanbod van minderheidskapitaal stelt hen in staat om de controle te behouden, terwijl ze het extra voordeel hebben van toegang tot Inflexion's uitgebreide ervaring met het bouwen van marktleidende internationale bedrijven", aldus David Terwijlman, Hoofd Partnership Capital bij Inflexion. "Dit is echt een opwindende kans voor YER en het blijvende potentieel voor het bedrijf in zowel Nederland als internationaal is enorm. We zijn ervan overtuigd dat Inflexion de juiste partner is voor de volgende fase van onze groei en zijn onder de indruk van hun wereldwijde aanwezigheid en sectorkennis, terwijl we profiteren van een lokale aanwezigheid op de Nederlandse markt. Dankzij deze samenwerking kunnen we doorgaan met het uitbouwen van YER, en we kunnen niet wachten om te beginnen."

Terug naar nieuws overzicht