Snyk haalt bijna tweehonderd miljoen dollar aan kapitaal op

15-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Snyk haalt bijna tweehonderd miljoen dollar aan kapitaal op

Snyk, speler op het gebied van ontwikkelaarsbeveiliging, heeft een Series G-investering van 196,5 miljoen adollar angekondigd, waarmee de benadering van ontwikkelaarsbeveiliging van het bedrijf en de steeds sterkere vraag vanuit de industrie naar deze snelgroeiende nieuwe marktcategorie verder worden gevalideerd.

De ronde werd geleid door QIA (Qatar Investment Authority) en omvatte deelname van nieuwe investeerders Evolution Equity Partners, G Squared en Irving Investors, evenals bestaande investeerders boldstart ventures, Sands Capital en Tiger Global.

"In 2022 ben ik er trots op dat Snyk een jaar-op-jaar omzetstijging van 100% heeft behaald, evenals een netto-inkomstenbehoud van meer dan 130%", aldus Peter McKay, CEO van Snyk. “In deze uitdagende macro-economische omgeving is het belangrijker dan ooit voor internationale ondernemingen om hun ontwikkelaarsproductiviteit te verhogen en hun innovatietempo veilig voort te zetten. In 2023 kijken we ernaar uit om deze nieuwste investering te benutten om ons platform verder te verbeteren en meer internationale ondernemingen te helpen profiteren van de voordelen van DevSecOps.”

De financiering biedt nog meer brandstof voor de voortdurende efficiënte groei van Snyk in 2023. De investering moet productinnovatie stimuleren, waardoor het Snyk-team zijn toonaangevende Developer Security Platform kan verbeteren en uitbreiden, zowel organisch als anorganisch via strategische acquisitie. Snyk's unieke developer-first-oplossingen zullen de markten voor applicatiebeveiliging en cloudbeveiliging blijven herdefiniëren, waardoor ontwikkelaars in staat worden gesteld om problemen op te lossen waar en hoe ze werken, terwijl beveiligingsteams de zichtbaarheid, het bewustzijn van de ontwikkelaar en het bestuur hebben dat nodig is om DevSecOps-succes te stimuleren.

Snyk optimaliseerde onlamgs zijn organisatie waarbij bijna 200 werknemers moesten vertrekken.

Terug naar nieuws overzicht
Security