Netcompany regelt voor Rijkswaterstaat beheer- en doorontwikkeling DuboCalc

15-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Netcompany regelt voor Rijkswaterstaat beheer- en doorontwikkeling DuboCalc

Netcompany breidt haar werkzaamheden uit met een opdracht voor Rijkswaterstaat. Het Delftse IT-bedrijf met Deense roots is geselecteerd als leverancier voor het beheer en de doorontwikkeling van het aanbestedingsinstrument DuboCalc. Netcompany boekt het succes samen met advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos.

DuboCalc is software die wordt gebruikt om snel en eenvoudig de duurzaamheid en de milieukosten van ontwerpvarianten binnen grond-, weg- en waterbouwwerken (GWW) te berekenen. De gehele levenscyclus komt daarbij in beeld, vanaf de winning van de grondstoffen tot en met onderhoud en sloop. Dit resulteert in een MKI-waarde (milieukostenindicator), die aannemers met het meest milieuvriendelijke ontwerp een gunningsvoordeel geeft. Rijkswaterstaat beheert het instrument, dat standaard wordt toegepast in grote tenders. DuboCalc is gevuld met levenscyclusinformatie van materialen, waarmee het ontwerp online kan worden gesimuleerd. Daarvoor maakt DuboCalc gebruik van de Nationale Milieudatabase.

Netcompany werkt samen met advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos, die ondersteuning biedt qua inhoudelijke kennis over de levenscyclusanalyse en de regelmatige afstemming met eindgebruikers. Witteveen+Bos assisteert bovendien bij de afstemming met de Nationale Milieudatabase.

Duurzamere samenleving
René Massaut, Partner bij Netcompany Nederland is trots. “Netcompany heeft als doel de digitale transformatie in de publieke en private sector in Nederland te versnellen. Onze IT-oplossingen dragen bij aan een duurzamere samenleving en dat willen we ook in dit contract weer laten zien. Wij kijken er naar uit om met onze innovatieve kennis en oplossingen, Rijkswaterstaat te helpen bij het realiseren van haar ambities.”

Terug naar nieuws overzicht