Vondel Finance verder onder de naam Clairfield

12-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Vondel Finance verder onder de naam Clairfield

De naamswijziging van Vondel Finance naar Clairfield is officieel beklonken. Vanaf nu gaat Vondel Finance verder onder de naam Clairfield. Het Amsterdamse M&A adviesbureau onderstreept hiermee haar groeiend internationale karakter en haar ambitie om zich beter te profileren in de mid-market.

Van dual branding naar Clairfield

In 2004 richtte Frank de Lange Vondel Finance op en ziet de naamswijziging als een logische stap: “De afgelopen 20 jaar heeft het aantal grensoverschrijdende transacties een vlucht genomen en is een internationale aanwezigheid echt een must” vertelt Frank de Lange. “De wereld is internationaler en transparanter geworden en wij groeien hierin mee. Sinds enkele jaren zijn wij al exclusief partner van Clairfield in Nederland en waren onze communicatie-uitingen dual branded. Met het aannemen van de naam Clairfield wordt het internationale karakter verder onderstreept. De hechte samenwerking en de uniformiteit tussen de verschillende landen dragen bij aan een nog betere herkenbaarheid in de markt.”

Aandeelhouder in Clairfield International

Vondel Finance is aandeelhouder in Clairfield International. Met meer dan 300 M&A-consultants en industry experts biedt Clairfield haar klanten een directe toegang tot lokale en internationale markten. De know-how en de diepgaande sectorspecialisatie zijn een kracht. Partner Mark Spetter vertelt: ‘De naamsverandering onderstreept onze toekomstvisie. Clairfield biedt grensoverschrijdende sectorkennis, denk aan industrieën B2B Software, tech & digital, Healthcare, Consumer goods & retail, Business services en Energy & sustainability. Wij zien hiervan de voordelen voor onze klanten in de dagelijkse praktijk terug met meer deals en een hogere dealwaarde, en zetten hier dus graag verder op in. “

Lokale karakter blijft

‘Nederland blijft voor het Nederlandse team de thuismarkt en daar gaat niets aan veranderen’. Daan Haeck, equity partner sinds dit jaar, vervolgt: “Ook onze Private Equity klanten opereren voornamelijk op Europees niveau. Zij zien hun M&A-adviseur daarom ook graag opereren in meerdere landen voor een snelle buy-and-build. Voor deze belangrijke klantengroep kan Clairfield met collega’s in meer dan 25 landen nu écht het verschil maken.

Terug naar nieuws overzicht