Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
09-12-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

GovTech 2022: digitalisering geeft inzicht in werk cybercriminelen

De GovTech Summit 2022 is voorbij. Maar de uitwisseling van kennis en ervaring op het event van begin november in Den Haag vormt pas het begin van de reis voor veel bezoekers. Het internationale evenement voor innovatie in de publieke sector bracht internationale technologische vernieuwers en beleidsmakers samen, om te bedenken hoe overheden nu en de komende jaren kunnen navigeren en digitaliseren in een steeds complexer worden digitale wereld.

Irakli Beridze, hoofd van het Centrum voor Kunstmatige Intelligentie en Robotica (in Den Haag) van UNICRI, Verenigde Naties, vertelde op het podium van GovTech dat hij vooral de snelheid van innovatie als een uitdaging ziet. “De snelheid van innovatie groeit exponentieel, terwijl ook de adoptie ervan heel snel gaat. Het is de uitdaging om regulering en beleid op gebieden hierop aan te laten sluiten en regulering niet een hindernis maar een stimulans te laten zijn..”

Toch heeft Beridze niet het idee dat overheden en wetshandhavers altijd twee stappen achter cybercriminelen aan rennen. : Dat is ook waarom wij ontwikkelingen op beleids- en wetenschappelijk gebied bij technologie als AI in kaart brengen. Zodat politie en andere wetshandhavers instrumenten krijgen om cybercriminelen aan te pakken. Maar ook om te begrijpen hoe deze cybercriminelen denken en werken en hen daarin te ondermijnen. ”

Terug naar video overzicht