BPSOLUTIONS versnelt groei met investeerder M80

08-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

BPSOLUTIONS versnelt groei met investeerder M80

De Nederlandse Mission Critical IT Service provider BPSOLUTIONS, al twee jaar op een rij top scoorder in de IT Xperience monitor van Giarte, bouwt verder aan haar missie om de wereld slimmer te maken. Private equity fonds M80 neemt een meerderheidsbelang in BPSOLUTIONS om samen met XPLUS en Luminis te bouwen aan een Europese full-service provider op het gebied van digitale transformatie.

Deze stap is een antwoord op de vraag naar een meer holistische invulling bij het helpen van klanten in hun digitale transformaties. M80 heeft als doel het bouwen aan een portfolio van best-in-class specialisten op het gebied van digitale transformatie: van digitale strategie tot en met het up and running houden van IT-omgevingen. Naast mission critical speler BPSOLUTIONS, zijn XPLUS, een Belgische expert in enterprise IT-architecture, en het Nederlandse Luminis, een software- en cloudbedrijf reeds onderdeel van de portfolio. De groep heeft gezamenlijk een omzet van €50 miljoen en heeft 300 medewerkers in dienst.

Mark de Groot, CEO BPSOLUTIONS: “Door het bundelen van onze krachten met XPLUS en Luminis kunnen we klanten op meerdere vlakken in hun digitale transformatie bedienen, wat een sneller, beter en geïntegreerd resultaat oplevert – en dit in de hele Benelux. Daarnaast zal deze stap nieuwe en interessante mogelijkheden bieden voor onze medewerkers, wat essentieel is om talent aan ons te verbinden”.

Service Provider

Met de acquisitie van BPSOLUTIONS heeft M80, na de investering in XPLUS en Luminis, een volgende stap gezet in haar ontwikkeling van een full-service provider op het gebied van digitale transformatie in Europa. Doordat BPSOLUTIONS onderdeel wordt van deze groep bedrijven, kan zij haar diensten- en productenportfolio op het gebied van digitale transformatie versneld verbreden.

Hans Bossenbroek, groep CEO: “Al tijdens de onderhandelingen met BPSOLUTIONS zagen we concrete mogelijkheden bij klanten waar we de synergie tussen de verscheidene portfolio-bedrijven en BPSOLUTIONS konden aanbieden. Het resultaat: veilige, snellere, en beter geïntegreerde oplossingen, geleverd door complementaire spelers met eenzelfde cultuur en eenzelfde notie van excellence.”

Carl Annicq, M80: “De uitzonderlijk sterke reputatie in de markt en uitmuntende feedback van klanten sterkten ons in de overtuiging dat BPSOLUTIONS de ideale speler is om aan ons platform toe te voegen. De extreme klantgerichtheid die Mark de Groot en zijn team nastreven met als doel de klant steeds positief te verbazen is een frisse wind in deze industrie. IT-parels zoals BPSOLUTIONS worden dagelijks het hof gemaakt – we zijn dan ook bijzonder verheugd dat BPSOLUTIONS ervoor heeft gekozen om samen met M80 de Managed Services business lijn verder uit te bouwen, internationaal.

Personen op foto: (van links naar rechts): Michael de Groot (BPSOLUTIONS), Carl Annicq (M80), Bert de Groot (BPSOLUTIONS), Mark de Groot (BPSOLUTIONS), Paul-Elliott Testelin (M80), Hans Bossenbroek (Luminis/groep CEO).

Terug naar nieuws overzicht