ilionx zet groeistrategie voort met nieuwe investeerder

Jan Veltman, CEO ilionx

01-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ilionx zet groeistrategie voort met nieuwe investeerder

FSN Capital VI, investeerder in snelgroeiende bedrijven in Noord-Europa, heeft een overeenkomst getekend om de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van ilionx te worden. FSN Capital VI neemt alle ilionx aandelen van Egeria en het huidige management over. Met FSN Capital VI als partner en investeerder kan ilionx haar groeistrategie verder vormgeven en haar missie uitvoeren om eenvoud te brengen in de complexe IT-wereld. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Ondernemingsraad (OR).

In FSN Capital VI vindt ilionx een aandeelhouder met een uitgebreide staat van dienst op het gebied van samenwerking met succesvolle IT-bedrijven. Een voorbeeld hiervan is de overname van het Nederlandse IT-bedrijf Fellowmind, die FSN Capital Funds in 2019 deed. ilionx richt zich op cloud-georiënteerde applicatiediensten, business analytics-oplossingen en hyperautomatiseringsdiensten voor organisaties die de Nederlandse economie en maatschappij dragen, zoals (semi)overheidsorganisaties, de zorgsector, transport en detailhandel.

Met de komst van FSN Capital VI breidt ilionx haar dienstverlening verder uit en blijft het organisaties helpen het beste uit IT te halen. ilionx biedt toekomstbestendige oplossingen die aansluiten bij de processen en behoeften van de klant. Van architectuur, applicatieontwikkeling, security en data tot organisatie- en veranderprocessen; ilionx heeft de juiste expertise in huis.

Jan Veltman (foto), CEO van ilionx, zegt over de overname: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze ambities met FSN Capital VI kunnen realiseren. Het is een organisatie met een scherp oog voor het welzijn van onze medewerkers. Samen bieden we een goede omgeving voor professionals en staan we midden in de samenleving. Duurzaamheid, groei en mensgerichtheid zijn enorm belangrijk voor zowel FSN Capital VI als voor ons en ik ben blij dat we elkaar hierin kunnen versterken, ook richting onze klanten.”

Marcus Egelstig, Partner bij FSN Capital Partners, investeringsadviseur van FSN Capital VI, vult aan: “We zijn erg verheugd dat FSN Capital VI de krachten gaat bundelen met ilionx en het bedrijf gaat ondersteunen bij het realiseren van haar strategie. We zien ilionx als een zeer betrouwbare IT-partner voor haar klanten met een sterk team van ontzettend competente medewerkers, gecombineerd met een ondernemersgeest en klantgerichte aanpak. Met deze krachtige capaciteiten vinden we dat ilionx uitzonderlijk goed gepositioneerd is voor verdere groei.”

Terug naar nieuws overzicht