SAP: user experience is cruciaal voor succes

Arin Bhowmick, Chief Design Officer SAP,

30-11-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

SAP: user experience is cruciaal voor succes

Klanten verover je met een goede user experience. Arin Bhowmick, Chief Design Officer SAP, die enkele maanden gelden nog bij Oracle werkte en ruim 20 jaar ervaring heeft, moet SAP helpen daarin leidend te zijn.

Arin: “De gebruiker moet happy zijn met de workflows, een goede gebruikersinterface is daarvoor essentieel. Hier in SiIicon Valley is dat evident en onze buren van Apple hebben dat zeer duidelijk gemaakt. Het is niet belangrijk om de eerste te zijn, je moet de beste zijn. Apple bewijst dat keer op keer met zijn succesen. Je zag dat in de mobiele industrie. De mobiele telefoons kwamen uit alle windstreken en de aanbieders zoals Nokia, Sony en Motorola hadden de markt in hun greep. Toen Steve Jobs zijn iPhone introduceerde veranderde de markt radicaal. In recordtijd veroverde Apple de markt die voor hun nieuw was. Waarom? De user experience was anders en naar bleek veel beter. Als zij iets oppakken wordt er tot in detail aan het concept gewerkt, het succes komt dan vanzelf. Dat willen we bij SAP ook. Niet perse de eerste zijn, wel de beste.”

Alle flows in de software draaien om de gebruikers, elk contactmoment moet optimaal zijn. We hebben onze interfaces ook in Apple’s Swift en Android verweven. De adoptie op deze platformen is essentieel om succesvol te zijn, onze interfaces moeten dat faciliteren. Arin: “De tevreden eindgebruikers worden influencers bij de keuze voor software. Een goede adoptie is daarom cruciaal.”

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht