George Bakker versterkt Tools4ever als operationeel directeur

George Bakker

29-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

George Bakker versterkt Tools4ever als operationeel directeur

George Bakker (foto) is benoemd tot operationeel directeur van het Baarnse softwarebedrijf Tools4ever. Bakker volgt Tjeerd Seinen op, die een stap terug doet binnen de organisatie. Seinen blijft als commissaris/adviseur verbonden aan de marktleider in Identity & Access Management.

Seinen is sinds 2002 actief bij Tools4ever, dat in 1999 is opgericht. Vanuit een salesrol groeide hij door tot operationeel directeur. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het succesvol vermarkten van producten als User Management Resource Administrator (UMRA), Self-Service Reset Password Management (SSRPM), Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM), Identity & Access Manager (IAM) en HelloID. De omzet van Tools4ever steeg in deze periode van 800.000 euro naar meer dan 16 miljoen euro dit jaar, een groei van maar liefst zo’n 2.000 procent.

Aan het roer bij de ontwikkeling van HelloID

Als operationeel directeur realiseerde Seinen belangrijke veranderingen binnen Tools4ever. Zo stond hij aan het roer bij de ontwikkeling van de cloud-gebaseerde Identity & Access Management-oplossing HelloID. Seinen versterkte als operationeel directeur de samenwerking met partners, die inmiddels een derde van de klanten bedienen. Ook tilde Seinen de klant- en medewerkerstevredenheid naar een recordniveau.

Nu Tools4ever er beter voor staat dan ooit doet Seinen een stap terug. Hij draagt het stokje over aan Bakker, een oudgediende die sinds 2000 actief is voor Tools4ever. Als ontwikkelaar was Bakker onder andere betrokken bij de ontwikkeling van Spaceguard voor het beheren van schijfquotum en de single sign-on oplossingen E-SSOM en HelloID Access Management. Als manager van de ontwikkelafdeling was hij ook nauw betrokken bij de doorontwikkeling van HelloID en het zelfsturend maken van de ontwikkelafdeling.

Seinen blijft bij Tools4ever betrokken

Seinen blijft verbonden aan Tools4ever als commissaris/adviseur, maar is niet meer operationeel betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden.

Bakker: “Tools4ever is een mooi bedrijf en het is een uitdaging om de rol van Tjeerd over te nemen. Voor de komende jaren willen we graag de tevredenheid van onze klanten en medewerkers verder verhogen en de positie van Tools4ever via het partnernetwerk verder uitbouwen.”

Terug naar nieuws overzicht