FCC verbiedt apparatuur van Chinese telecom en video security toepassingen

26-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

FCC verbiedt apparatuur van Chinese telecom en video security toepassingen

De Federal Communications Commission heeft nieuwe regels aangenomen die verbieden dat communicatieapparatuur, zoals van Huawei en ZTE, die geacht wordt een onaanvaardbaar risico voor de nationale veiligheid te vormen, mag worden ingevoerd of verkocht in de Verenigde Staten. "Dit is de laatste stap van de Commissie om de communicatienetwerken van ons land te beschermen. De afgelopen jaren hebben de Commissie, het Congres en de uitvoerende macht meerdere maatregelen genomen om een veiligere en veerkrachtigere toeleveringsketen voor communicatieapparatuur en -diensten in de Verenigde Staten op te bouwen", aldus de FCC.

"De FCC zet zich in voor de bescherming van onze nationale veiligheid door ervoor te zorgen dat onbetrouwbare communicatieapparatuur niet is toegestaan voor gebruik binnen onze grenzen, en we zetten dat werk hier voort", aldus voorzitter Jessica Rosenworcel. "Deze nieuwe regels zijn een belangrijk onderdeel van onze voortdurende acties om het Amerikaanse volk te beschermen tegen bedreigingen van de nationale veiligheid met betrekking tot telecommunicatie."

Het rapport en bevel is van toepassing op toekomstige autorisaties van apparatuur die is geïdentificeerd op de gedekte lijst die is gepubliceerd door het Public Safety and Homeland Security Bureau van de FCC overeenkomstig de Secure and Trusted Communications Networks Act van 2019. De nieuwe regels verbieden de autorisatie van apparatuur via het certificeringsproces van de FCC en maakt duidelijk dat dergelijke apparatuur niet kan worden geautoriseerd volgens het proces van de conformiteitsverklaring van de leverancier of kan worden geïmporteerd of op de markt gebracht volgens regels die vrijstelling van een apparatuurautorisatie toestaan.

De gedekte lijst (die zowel apparatuur als diensten vermeldt) omvat momenteel communicatieapparatuur die is geproduceerd door Huawei Technologies, ZTE Corporation, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology en Dahua Technology (en hun dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen). De nieuwe regels implementeren de richtlijn in de Secure Equipment Act van 2021 afgelopen november door president Biden in wet ondertekend, die vereist dat de Commissie dergelijke regels goedkeurt.

De Commissie keurde ook een nadere kennisgeving van voorgestelde regelgeving goed, waarin werd verzocht om verdere opmerkingen over aanvullende herzieningen die zouden moeten worden aangebracht aan de regels en procedures die de autorisatie van "gedekte" apparatuur verbieden. Het verzoekt ook om meer commentaar op mogelijke herzieningen van het programma voor concurrerende biedingen van de Commissie. De Commissie is ook op zoek naar commentaar over toekomstige maatregelen in verband met bestaande autorisaties.

De nieuwe regels volgen op een reeks andere FCC-initiatieven om Amerikaanse netwerken veilig te houden. Naast de acties van vandaag en het handhaven van de Covered List, heeft de FCC het gebruik van publieke middelen om gedekte apparatuur of diensten te kopen verboden, het Secure and Trusted Communications Networks Reimbursement Program gelanceerd om onveilige apparatuur te verwijderen die al in Amerikaanse netwerken is geïnstalleerd, ingetrokken uitvoerende autoriteiten voor Chinese staatsbedrijven op basis van aanbevelingen van nationale veiligheidsinstanties, hebben het proces voor het goedkeuren van onderzeese kabellicenties geüpdatet om de nationale veiligheidsproblemen beter aan te pakken, en hebben onder meer onderzoeken ingesteld naar de beveiliging van het internet der dingen en de beveiliging van internetuitjes.

Terug naar nieuws overzicht