Circularise krijgt kapitaal voor uitbouw supply chain traceability aanbod

25-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Circularise krijgt kapitaal voor uitbouw supply chain traceability aanbod

Circularise, leverancier van digitale productpaspoorten en massabalansboekhoudsoftware, kondigt aan dat het 11 miljoen euro aan financiering heeft veiliggesteld als onderdeel van zijn Serie A-ronde die zal worden gebruikt om zijn missie te bevorderen om een circulaire economie naar industriële toeleveringsketens te brengen. Deze kapitaalinjectie werd geleid door Brightlands Venture Partners, vergezeld door industriële spelers Asahi Kasei, Neste, evenals bestaand investeerder 4impact kapitaal en wordt aangevuld met subsidies van de Europese Commissie.

De missie van het bedrijf is om de verschuiving van een lineaire naar een circulaire economie te ondersteunen. Met zijn op blockchain gebaseerde digitale productpaspoorten stelt Circularise klanten in staat om het gebruik van hulpbronnen te verbeteren, de herkomst te verifiëren, koolstofvoetafdruk en effectbeoordelingen in toeleveringsketens uit te voeren. Dit is vooral relevant in complexe toeleveringsketens zoals die van chemicaliën, kunststoffen, metalen en kritieke grondstoffen, maar ook in de auto-industrie, elektronica, verpakkingen of de bouw.

Daarnaast lanceerde het bedrijf onlangs MassBalancer, zijn oplossing voor het boekhouden van massabalansen, om de verschuiving van fossiele grondstoffen naar duurzame alternatieven in de plastic- en chemische industrie te ondersteunen.

Jordi de Vos, medeoprichter van Circularise: "We zijn blij om Brightlands Venture Partners, 4impact, Neste en Asahi Kasei als onze investeerders te verwelkomen. Onze missie is altijd duidelijk geweest: het versnellen van de verschuiving naar een circulaire economie door traceerbaarheid en transparantie van de toeleveringsketen. Deze financieringsronde stelt ons in staat om onze bedrijfsvoering, product, R&D op te schalen en ons internationale team uit te breiden. Het zal niet alleen onze groei als toonaangevende softwareleverancier voor traceerbaarheid van de toeleveringsketen versnellen, maar ook de overgang naar een circulaire economie op wereldwijde schaal ondersteunen."

Circularise is in 2016 opgericht door Mesbah Sabur en Jordi de Vos van de Technische Universiteit Delft (TU Delft). In de afgelopen zes jaar, met de steun van het EIT Raw Materials, de Europese Commissie, angel investors en nu VC's, groeide het bedrijf uit tot 40 mensen, breidde het uit naar internationale markten zoals Japan, sloot het zich aan bij het collaboratieve ecosysteem Catena-X om een veilige gegevensuitwisseling in de auto-industrie te versterken en werkte het samen met multinationals, waaronder Asahi Kasei, Covestro, Domo Chemicals, Marubeni, Mitsubishi Chemicals, Neste, LyondellBasell, Philips Domestic Appliances, Porsche, Trinseo.

Wat Circularise onderscheidt van andere spelers op de markt voor digitale productpaspoorten, is de focus op het helpen van leveranciers om gevoelige gegevens te delen, zoals materiaalsamenstelling, ecologische voetafdruk of LCA-gegevens, zonder de privacy en vertrouwelijkheid in gevaar te brengen. Het bereikt dit met zijn Smart Questioning-technologie waarvoor patent is aangevraagd, waarmee leveranciers de controle hebben over welke gegevens ze willen delen.

In het verlengde daarvan helpt Circularise merken en OEM's om inzicht te krijgen in hun eigen Scope 3-emissies en andere statistieken, waardoor ze duurzaamheid en compliance kunnen verbeteren en kunnen voldoen aan de vraag van klanten en wettelijke vereisten rond digitale productpaspoorten, de voorgestelde openbaarmakingsregels voor klimaatrisico's van de SEC en de Richtlijn duurzaamheidsrapportage van bedrijven.

In tegenstelling tot zijn concurrenten maakt de software van Circularise gebruik van een openbare blockchain in plaats van een privé-blockchain die een ongeëvenaard niveau van verificatie van de juistheid van gegevens - en dus vertrouwen - mogelijk maakt, terwijl de gegevensprivacy wordt gehandhaafd en een hoog energieverbruik wordt voorkomen.

"Brightlands Venture Partners is verheugd om deze Serie A-ronde te leiden met zo'n sterk consortium van VC's en spelers uit de industrie. Het Circularise-team begrijpt echt de uitdaging om transparantie te brengen in complexe toeleveringsketens in de chemische industrie en heeft een uniek portfolio van tools ontwikkeld om deze overgang mogelijk te maken en te vergemakkelijken. Wij geloven dat het combineren van de unieke vaardigheden van het Circularise-team met de diepgaande sectorexpertise van Brightlands Venture Partners Circularise in staat zal stellen om de supply chain transparant te maken voor de chemische industrie", zegt Mary McCarthy, Partner bij Brightlands Venture Partners.

De overeenkomst over kapitaalinjectie is ondertekend en de voltooiing van de investering is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Terug naar nieuws overzicht