NSI lijft BuSI in

22-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NSI lijft BuSI in

NSI, een dochteronderneming van Cegeka die actief is op de Franstalige markt, lijft BuSI in. Met de overname van alle aandelen van het IT-bedrijf, met hoofdkantoor in Brussel, wil NSI zijn positie op de Franstalige markt in België versterken.

BuSI, actief sinds 2002, is een Belgisch en Luxemburgs IT-bedrijf met 260 IT-professionals. Zij ondersteunen IT-projecten bij overheidsorganisaties en een aantal grote bedrijven, voornamelijk in Wallonië en Brussel. BuSI biedt klanten oplossingen aan op het gebied van governance, analyse, development, projectmanagement en servicemanagement.

Private mobiele 5G-netwerken

NSI is op zijn beurt sinds 1993 actief in Wallonië en Brussel. De onderneming, een dochter van het Europese IT-bedrijf Cegeka, telt bijna 1.400 medewerkers. Naast activiteiten zoals ERP, applicatieontwikkeling en infrastructuur werkt NSI actief aan oplossingen voor de toekomst, met name op het gebied van private mobiele 5G-netwerken voor bedrijven.

"Deze overname betekent een aanzienlijke meerwaarde voor zowel NSI als BuSI", klinkt het in een persbericht. "Enerzijds breidt het klantenbestand van NSI verder uit en voegt het bedrijf nieuwe expertise toe aan haar portfolio. BuSI wordt dan weer deel van een IT-groep die dezelfde waarden deelt en kan voortaan meer mogelijkheden bieden aan zijn personeel."

Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht