Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
22-11-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

GovTech 2022: digitalisering cruciaal voor voortbestaan Oekraïne

De GovTech Summit 2022 is voorbij. Maar de uitwisseling van kennis en ervaring op het event van begin november in Den Haag vormt pas het begin van de reis voor veel bezoekers. Het internationale evenement voor innovatie in de publieke sector bracht internationale technologische vernieuwers en beleidsmakers samen, om te bedenken hoe overheden nu en de komende jaren kunnen navigeren en digitaliseren in een steeds complexer worden digitale wereld.

Voor een land als Oekraïne is digitalisering meer dan een must, het is een belangrijk instrument om het voortbestaan te garanderen, vertelt parlementariër Dmytro Natalukha. Als voorzitter van de Commissie Economische Zaken was hij op GovTech aanwezig om te vertellen hoe zijn land verder wil digitaliseren. Niet alleen om uiteindelijk de door Rusland begonnen oorlog tegen zijn land te winnen, maar ook om daarna de wederopbouw te versnellen.

“Door digitalisering van allerlei processen, van inkoop tot en met het vergaren van inlichtingen over de frontlinie via onze burgers, konden we als overheid flexibel en mobiel blijven functioneren. Het heeft ons een ‘concurrentievoordeel’ in deze oorlog gegeven. En wanneer deze oorlog voorbij is, zal technologie cruciaal zijn in de wederopbouw en het versnellen van onze economische groei. Door digitalisering moeten we die versnelling realiseren – een snelle staat worden - en ik denk tijdens GovTech daar al veel ideeën voor te hebben opgedaan.”

Terug naar video overzicht