Eye Security haalt kapitaal op bij Bessemer Venture Partners

17-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Eye Security haalt kapitaal op bij Bessemer Venture Partners

Eye Security, een in Europa gevestigde scale-up die bedrijven in heel Europa hoogwaardige cyberbeveiliging en snelle verzekeringen biedt, heeft € 17 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde bij wereldwijde investeerder Bessemer Venture Partners.

Eye Security is 2,5 jaar geleden opgericht door voormalige AIVD-medewerkers Job Kuijpers, Vincent van de Ven en Piet Kerkhofs. Eye Security heeft nu al meerdere kantoren in Europa en meer dan 70 werknemers. Dit is de tweede investeringsronde, na een succesvolle investering door TIIN Capital eerder dit jaar. Dit brengt de totale financiering in 2022 op € 21,5 miljoen.

Job Kuijpers, CEO Eye Security: "Bedrijven, lokale overheden, ziekenhuizen, ze hebben allemaal duidelijk behoefte aan betere cybersecurity, snellere verzekeringsoffertes en betere service. Bij Eye Security leveren we state-of-the-art cybersecurity gecombineerd met een cyberverzekering. De groei die we sinds de oprichting hebben weten te realiseren is een bewijs van de kwaliteit en spot-on product market fit van onze oplossing. We hebben bewezen dat we het eerste bedrijf zijn dat organisaties snel en eenvoudig kan beschermen en verzekeren tegen de toenemende cyberdreiging." Dankzij deze investering kan Eye Security haar missie om het cyberrisico van Europese bedrijven te beperken verder versnellen.

Alex Ferrara, Partner bij Bessemer Venture Partners: “De vraag naar cyberverzekeringen is de afgelopen jaren enorm gestegen, maar er is een segment van bedrijven dat niet over de juiste middelen beschikt om zichzelf te beschermen tegen ransomware-aanvallen, waardoor ze onverzekerbaar worden. Het Eye Security team biedt deze bedrijven met hun diepgaande kennis en expertise een oplossing waar ze anders geen toegang toet hadden gehad. We kijken ernaar uit om samen te werken met Eye Security in hun missie om kleine en middelgrote bedrijven te beschermen tegen cyberrisico's."

Terug naar nieuws overzicht
Security