Nexperia innoveert verder na overname Nowi

16-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nexperia innoveert verder na overname Nowi

Nexperia , de expert op het gebied van essentiële halfgeleiders, heeft een uitbreiding van zijn portfolio van energiebeheerproducten aangekondigd met oplossingen voor het winnen van energie. Energie kan worden gewonnen uit licht, trillingen, radiogolven of temperatuurgradiënten en kan daarom worden gebruikt om batterijen te vervangen in energiezuinige toepassingen zoals slimme wearables en autonome draadloze sensornodes.

De uitbreiding van Nexperia's expertise komt door de overname van het in Nederland gevestigde Nowi, opgericht in 2016. Nowi's PMIC's combineren de kleinste PCB-voetafdruk met de laagste stuklijstkosten en de beste gemiddelde oogstprestaties. De productiecapaciteit en het vermogen van Nexperia, evenals de wereldwijde infrastructuur, zullen ervoor zorgen dat Nowi samen de productie van deze oplossingen kan versnellen, waardoor de productie en verzending van grotere volumes tegen eind 2022 en begin 2023 mogelijk wordt.

"Nowi vertegenwoordigt een strategisch belangrijke investering omdat energiewinning de perfecte aanvulling is op de bestaande energiebeheermogelijkheden van Nexperia", zegt Dan Jensen, General Manager Business Group Analog & Logic ICs bij Nexperia. “Deze beslissing betekent dat Nexperia klanten nu een duurzaam alternatief voor batterijvoeding kan bieden voor hun producten, dat snel op de markt beschikbaar zal zijn. Het team van Nowi heeft een sterke basis gelegd waarop we alleen het vermogen om te schalen willen bouwen en faciliteren – zowel aan de productiekant, maar ook aan de business en het team. We zijn verheugd om het Nowi-team in de Nexperia-familie te brengen.”

“Deel uitmaken van Nexperia is op veel vlakken zinvol”, aldus Simon van der Jagt, CEO van Nowi BV. “Toegang hebben tot de fabricage-, verkoop- en marketinginfrastructuur van een grote fabrikant van halfgeleiders stelt ons in staat om betere producten veel sneller op de markt te brengen. Ons gedeelde Nederlandse erfgoed zal zorgen voor extra synergie voor toekomstige activiteiten. Het team is erg enthousiast over de toekomst als onderdeel van Nexperia en het samen bereiken van onze missie. Samen worden we beter, samen sterker.”

Terug naar nieuws overzicht