Ministerie van Defensie breidt oplossing van Sectra Tiger verder uit

Sectra Tiger

14-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ministerie van Defensie breidt oplossing van Sectra Tiger verder uit

Het Ministerie van Defensie heeft het gebruik van het goedgekeurde mobiele encryptiesysteem Sectra Tiger/S van het internationale cybersecurity en medical imaging IT-bedrijf Sectra (STO: SECT B) uitgebreid. De order omvat apparatuur waarmee gebruikers gerubriceerde documenten kunnen verwerken en verspreiden. De oplossing biedt een grotere flexibiliteit en efficiëntie aan eindgebruikers die dagelijks werken met gerubriceerde informatie.

“Door de instabiele veiligheidssituatie in Europa zien we een toegenomen behoefte aan oplossingen die beveiligde communicatie op een hoog beveiligingsniveau mogelijk maken. Onze klanten dienen alle soorten gerubriceerde informatie kunnen uitwisselen, zowel via spraakcommunicatie als via de uitwisseling van documenten. Het is een eer om het Ministerie van Defensie hierin te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alleen de beoogde ontvangers toegang hebben tot deze informatie” zegt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications BV.

Het Nederlandse Ministerie van Defensie gebruikt sinds 2004 de oplossingen van Sectra voor beveiligde communicatie. Met de nieuw aangekochte apparatuur voor beveiligde bestandsverspreiding kunnen gebruikers op een gebruikersvriendelijke manier documenten verzenden en ontvangen. De oplossing kan ook worden gebruikt als een persoonlijke centrale dataopslag of als samenwerkingsinstrument, waardoor gebruikers meer flexibiliteit krijgen. 

Het contract is getekend in oktober 2022. Het is de tweede order van het Ministerie van Defensie dit jaar na een order voor extra eenheden van Sectra Tiger/S 7401 LTE. Met de beveiligde communicatieoplossing Sectra Tiger/S 7401 LTE kunnen gebruikers gerubriceerde informatie uitwisselen. Het is door de Nederlandse autoriteit en de EU goedgekeurd als quantumbestendig en voor gebruik tot en met het classificatieniveau SECRET. Bezoek de website van Sectra om meer te lezen over Sectra Tiger/S

 

Terug naar nieuws overzicht