Microsoft ontslaat bijna duizend werknemers wereldwijd

19-10-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Microsoft ontslaat bijna duizend werknemers wereldwijd

Microsoft heeft laat weten dat bijna 1.000 werknemers op verschillende afdelingen wereldwijd ontslagen worden. De mededeling komt enkele dagen voorafgaand aan publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar 2023. Dat meldt onder meer CRN.

Het gaat volgens Business Insider om functies bij de Xbox-gamingdivisie, de 'mission expansion'overheids-cloud divisie, het strategic missions and technology'-team en Studio Alpha, een simulatie-afdeling voor oorlogsgames. Volgens The Verge troffen de bezuinigingen ook het Edge-team van het bedrijf, de 'experiences & devices-divisie en de juridische afdeling.

Zakelijke prioriteiten

Bij navraag over de geplande ontslagen, stelt een Microsoft-woordvoerder: "Zoals alle bedrijven evalueren we regelmatig onze zakelijke prioriteiten en maken we dienovereenkomstig structurele aanpassingen. We zullen het komende jaar blijven investeren in ons bedrijf en mensen aannemen in belangrijke groeigebieden.”

CNBC schrijft dat de ontslagen deels te wijten zijn aan zwakkere verkopen van Windows-licenties voor pc's. Microsoft telt wereldwijd ruim 200.000 werknemers. De presentatie van de kwartaalresultaten staat gepland op 25 oktober en betreft de drie maanden vanaf 1 juli, toen Microsoft's fiscale jaar 2023 begon.

Microsoft volgt met zijn ontslagen een reeks andere technologiebedrijven, waaronder Salesforce, Oracle, Twilio en Avaya. Intel zou een reductie van het werknemersbestand overwegen wegens inzakkende processorverkopen voor pc's.

Terug naar nieuws overzicht