Vertrouwen IT-reseller blijft veerkrachtig

17-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Vertrouwen IT-reseller blijft veerkrachtig

IT-resellers in een groot deel van Europa en daarbuiten zijn overwegend positief over de toekomst, ondanks de toenemende economische tegenwind, volgens het laatste ChannelWatch-rapport van CONTEXT, een Brits IT-marktonderzoeksbedrijf. Het jaarlijkse CONTEXT-rapport ondervroeg 5.308 B2B- en B2C-wederverkopers van elke omvang en in een reeks kernactiviteiten in Europa, Turkije en Zuid-Afrika.

Hieruit bleek dat 62% verwachtte dat hun bedrijf de komende 12 maanden beter zou presteren, iets minder dan vorig jaar (67%). Ongeveer een kwart (27%) zei dat er het komende jaar geen verandering zou komen en slechts 10% verwachtte slechtere prestaties.

Die gevoelens zijn dubbel positief, aangezien de antwoorden werden verzameld in april tot juli, na de Russische invasie van Oekraïne en op een moment dat de stijgende inflatie en energiekosten al duidelijk waren voor de respondenten.

Het is bijzonder bemoedigend om te zien dat twee grote Europese landen die recentelijk ondermaats presteerden, Frankrijk en Duitsland, beide meer wederverkopers zien die positief zijn over de toekomst dan in 2021 en met name dan 2019, het pre-pandemische jaar.

Voor B2B-resellers zullen cloudproducten en -diensten het komende jaar het belangrijkste investeringsgebied zijn, waarbij bijna 50% zegt van plan te zijn hier geld uit te geven, zoals ze de afgelopen vier jaar hebben gedaan.

Er was echter een opmerkelijke toename van het aantal respondenten dat van plan was te investeren in netwerken, cyberbeveiliging en beheerde printservices ten opzichte van vorig jaar. Op het gebied van cyberbeveiliging volgt de groei de trend die wordt waargenomen in de CONTEXT-verkoopgegevens.

In de B2C-sector is meer dan 65% van plan om het komende jaar in pc's te investeren, ondanks de afnemende vraag van de consument en voorraadproblemen: een geruststellend teken van vertrouwen in de markt. Andere gebieden die een opleving in populariteit zagen ten opzichte van vorig jaar zijn componenten, HDD's/SSD's en printers.

"Ondanks de tegenwind zien we duidelijk veerkracht in het landschap van IT-resellers terwijl we een recessieperiode tegemoet gaan", zegt CONTEXT Global Managing Director, Adam Simon. “De prioriteiten zijn veranderd. Meer organisaties zeggen 'we moeten investeren in IT omdat het essentieel is voor ons bedrijf', en dat wordt hier weerspiegeld. Veel van de kansen zullen gericht zijn op de MKB-resellerruimte, die nu al het best presterende deel van de markt is.”

Terug naar nieuws overzicht