Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-10-2022 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Dutch IT Channel Round Table over As-a-Service in beeld

Onlangs organiseerde de redactie van Dutch IT-channel samen met Cohesity een Round Table voor IT-resellers in Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn. Moderator Danny Frietman bespreekt met gasten hoe resellers meer kunnen verdienen met As a Services voor klanten, zoals Data Management en Disaster Recovery as a Service. In deze video reportage spreekt de redactie van Dutch IT-channel hierover met Paul de Goede Channel (Development Manager bij Cohesity), Erno Doorenspleet (Vice President CTO Security bij KPN) en Lex Erades (COO bij SLTN).

Tegen 2025 zal volgens onderzoeksbureau Gartner 51 procent van de IT-uitgaven voor applicatie software, infrastructuur software, business proces services en systeem infrastructuurzijn verschoven van traditionele on-premises oplossingen naar de public cloud vergeleken met 41 procent in 2022. Bijna tweederde (65,9 procent) van de uitgaven aan applicatiesoftware wordt in 2025 dan besteed aan Software as a Service (SaaS) toepassingen.

De stap naar de public cloud, de toegenomen security uitdagingen en de complexiteit van back-up- en gegevensbeheer, dwingt IT-leiders om hun back-up infrastructuur te herontwerpen. IT-leiders zoeken daarbij nieuwe innovatieve services om hun SaaS applicaties en data te beschermen. Door deze ontwikkeling dienen data workloads goed beschermd te worden met next-generation data management, zoals back-up en disaster recovery services. Dit biedt een uitgelezen kans voor resellers om met As a Services klanten te ontzorgen met het beschermen en beschikbaar houden van hun SaaS applicaties.

Deze en andere ontwikkelingen werden in een goede ambiance besproken tijdens Round Table in Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn.

Terug naar video overzicht