Zo haalt u meer business uit Microsoft 365

Martijn Elfers, Microsoft Licensing Specialist en Consultant bij Tech Data

12-10-2022
Deel dit artikel:

Zo haalt u meer business uit Microsoft 365

Tijdens corona beleefde The Office een revival. De al wat oudere comedyserie speelt zich af op het kantoor van de firma Dunder-Mifflin. Misschien werd de serie wel weer enorm populair omdat we tijdens lockdowns heimelijk het saaie kantoorleven misten. Nu is inmiddels duidelijk dat we nooit meer terugkeren naar die traditionele werkplek. Hopelijk heeft de verkoop van Microsoft’s Modern Workplace u dan ook geen windeieren gelegd. Maar wist u ook dat u vervolgstappen kunt nemen die u nog succesvoller kunnen maken?

Op het kantoor van Dunder-Mifflin was er nooit een saai moment. De baas Michael Scott vond zichzelf een fantastische leider, en was dat zeker niet. Zijn arrogante assistent Dwight haalt alles uit de kast voor promotie. Naast de nodige ongevallen en fraude kregen we ook nog een portie romantiek te zien tussen receptioniste Pam en de sympathieke Jim.

Is al deze kantoorlevendigheid realistisch? Nee, is het antwoord van menig werknemer, hybride werken is de nieuwe norm. Grote bedrijven hebben flink gesneden in het aantal vierkante meters kantooroppervlak. Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat het aantal uren dat mensen thuiswerken in vergelijking met de situatie van voor de coronapandemie is verdubbeld.

Businesskansen
Werknemers willen zelf bepalen waar en wanneer ze hun werk doen. Een Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 biedt ze altijd en overal realtime toegang tot de bedrijfsgegevens die ze nodig hebben. Maar wat kunnen partners klanten nog meer bieden om het hybride werken tot een succes te maken?

Aangevuld met relevante bedrijfsapplicaties en data, zorgt de Modern Workplace ervoor dat medewerkers nog beter, efficiënter en veiliger kunnen samenwerken. Enkele voorbeelden:

1. Dynamics 365
Grote kans dat uw Microsoft 365-klanten ook behoefte hebben aan bedrijfsapplicaties uit de cloud. De keuze voor Microsoft Dynamics 365 voor onder andere enterprise resource planning (ERP) en customer relationship management (CRM) ligt dan voor de hand.

Dynamics 365 is volledig geïntegreerd met Microsoft 365, en heeft dan ook dezelfde look-and-feel. Het is zelfs mogelijk om Dynamics 365-records direct vanuit Teams in realtime te bewerken, bekijken en delen. Dit zorgt ervoor dat processen op elkaar zijn afgestemd, dat overal dezelfde data beschikbaar zijn en de samenwerking met bijvoorbeeld klanten optimaal is.

Maar de toevoeging van Dynamics 365 aan Microsoft 365 biedt ook partners veel voordelen:

  • Hogere omzet. Uit cijfers van Microsoft en Tech Data blijkt dat partners die Dynamics 365 Sales koppelen aan Microsoft 365 de omzet per Microsoft 365-gebruiker met maximaal 84 procent zien toenemen.
  • Mogelijkheden voor groei. Klanten beginnen vaak met één Dynamics 365-workload en groeien door naar meer. Op die manier zorgt Dynamics 365 voor een gemiddelde omzetgroei van 42 procent year-over-year.
  • CSP-incentives. Cloud Service Providers realiseren met Dynamics 365 nog meer rendement en marge.

2. Power Platform
De vraag naar low-code oplossingen neemt snel toe. Microsoft vult die behoefte in met het Power Platform dat bovendien optimaal integreert met onder andere Microsoft 365 en Dynamics 365.

Het Power Platform van Microsoft bestaat uit een reeks solide en beveiligde tools met het cloudplatform Azure als basis. Gebruikers kunnen hiermee met weinig of geen code processen automatiseren, oplossingen bouwen, gegevens analyseren en virtuele agents of apps maken. Uw klant heeft hiermee alles in huis voor de bouw van complete bedrijfsoplossingen.

3. Windows 365
Van bestanden bewerken, opslaan en delen tot vergaderen via Teams, met een Modern Workplace werkt de gebruiker al volop in de cloud. Het Windows-besturingssysteem is in veel gevallen echter nog een lokale installatie. Daar brengt Windows 365 verandering in.

Met Windows 365 staat de pc van de gebruiker in de cloud van Microsoft. De cloud-pc is vanaf elk apparaat met een webbrowser - of dat nu een pc of een mobiel apparaat is - te benaderen en te beheren. Dit biedt werknemers de mogelijkheid om privéapparaten veilig te gebruiken voor werk.

IT-professionals implementeren en beheren Windows 365 met Microsoft Endpoint Manager, de tool die ze ook gebruiken voor het beheer van fysieke pc's. Maar Managed Service Providers kunnen dit beheer uiteraard ook verzorgen. Voor MSP’s betekent Windows 365 een verdere uitbreiding van het Microsoft-aanbod.

4. Microsoft 365 Lighthouse
Maken uw klanten gebruik van Microsoft 365 Business Premium? Dan kunt u als Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) zonder extra kosten gebruikmaken van Microsoft 365 Lighthouse. Dit is een portaal waarmee MSP’s voor mkb-klanten apparaten, gegevens en gebruikers kunnen beveiligen en beheren.

Microsoft 365 Lighthouse maakt het eenvoudiger om uw klanten en de risico's waar zij mee te maken hebben te beheren. Lighthouse biedt hiervoor een verbeterde beveiliging en een standaardisatie van beveiligingsbeleid. Het vereenvoudigt ook het onboardingproces voor nieuwe tenants door middel van ‘Baselines’, een reeks best practices die door Microsoft zijn ontwikkeld.

5. Microsoft Viva
Hoe zorgen organisaties er in het digitale tijdperk voor dat werknemers optimaal verbonden blijven? Dat ze betrokken blijven bij de organisatie en het beste van zichzelf blijven geven, ondanks dat ze minder ‘op kantoor zijn’?

De technologieën die hiervoor worden ingezet, zijn vaak te gefragmenteerd en niet afgestemd op het digitale tijdperk. Microsoft heeft daarom Viva geïntroduceerd, een Employee Experience Platform (EXP) afgestemd op het digitale tijdperk. Dit platform is ‘powered by’ Microsoft 365 en nauw geïntegreerd met Microsoft Teams.

Viva verenigt communicatie, kennis, leerprocessen, resources en inzichten in een geïntegreerde gebruikerservaring. Het platform bestaat onder andere uit Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning en Viva Topics dat de beschikbare kennis binnen een organisatie bij elkaar brengt. Het nieuwe Viva Sales - dat nauw is verbonden met Dynamics 365 Sales - helpt verkopers de klus te klaren.

Succes verklaard
De VPRO Gids omschreef het succes van The Office als volgt: In een snel veranderende wereld is er altijd nog de houvast van papierbedrijf Dunder Mifflin, een biotoop van de middelmaat, gevuld met middenklassers die waarschijnlijk nooit de middenmoot van het leven verlaten.

Wilt u als partner niet blijven hangen in een middelmatige biotoop? Steek uw hoofd dan boven het maaiveld uit en laat Tech Data u helpen met Voice, Viva en Dynamics 365. Zo kunt u in het laatste geval rekenen op de ondersteuning van onze Dynamics-experts en onze partner-to-partner (P2P)-community.

Door: Martijn Elfers, Microsoft Licensing Specialist en Consultant bij Tech Data

Terug naar nieuws overzicht
Cloud