Samuel Bonamigo versterkt Databricks als Senior Vice President en General Manager EMEA

Samuel Bonamigo

28-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Samuel Bonamigo versterkt Databricks als Senior Vice President en General Manager EMEA

Databricks, speler op het gebied van het data lakehouse, benoemt Samuel Bonamigo (foto) tot Senior Vice President en General Manager EMEA. In deze functie bouwt Bonamigo voort op zijn leiderschapservaring in EMEA-groeimarkten bij Salesforce.

Bonamigo vervulde eerder diverse leidinggevende functies bij zowel Oracle als Google, waar hij als EMEA South VP voor Google Cloud Platform het team hielp groeien, grote partnerships managede en met het hele ecosysteem van partners en global system integrators (GSI’s) samenwerkte.

Groei

Bonamigo start bij Databricks op een moment van aanzienlijke bedrijfsgroei. Het bedrijf is de afgelopen maanden de omzetgrens van 1 miljard dollar gepasseerd en bedient nu ruim 7.000 klanten wereldwijd. Met meer dan 800 medewerkers in EMEA werkt Databricks in deze regio voor klanten als Shell, Rolls Royce en LaLiga.

"Samuel brengt zijn expertise in het opschalen binnen EMEA-groeimarkten mee, wat cruciaal is om voort te borduren op ons succes en momentum in de regio”, zegt Andy Kofoid, President Global Field Operations bij Databricks. "We openden onlangs een nieuw kantoor in Berlijn en zien tevens groei in markten als Italië en Scandinavië. Samuels ervaring is van onschatbare waarde om onze EMEA-activiteiten verder te versterken en lokale klanten te ondersteunen om het maximale uit het Databricks Lakehouse te halen. We verwelkomen hem van harte in het executive team."

'We staan aan het begin van de groeimogelijkheden'

"Ik vind het geweldig om bij Databricks aan de slag te gaan en ik denk echt dat we nog maar aan het begin staan van de groeimogelijkheden in de EMEA-regio", zegt Samuel Bonamigo, SVP & GM EMEA bij Databricks. "We zullen het komende jaar veel impact gaan maken nu meer en meer klanten overstappen naar onze lakehouse-architectuur. Ik kan niet wachten om onze klanten in alle sectoren intensiever te gaan ondersteunen, in een tijd dat data en AI steeds harder nodig zijn om bedrijven te transformeren en een aantal van de meest ingewikkelde uitdagingen ter wereld op te lossen."

De benoeming van Bonamigo is niet de enige aanvulling op Databricks’ leiderschapsteam in EMEA. Michael Green is toegetreden als VP voor Noord-Europa in het kantoor in Londen. Michael brengt decennialange ervaring bij Salesforce mee en is verantwoordelijk voor de groei van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, de Benelux en Scandinavië. Verder is Michele Guglielmo aangetreden als Senior Director Sales voor Italië en Spanje om de groei in het Middellandse Zeegebied te helpen versterken. Daarnaast komt Michael Nösges van Snowflake als RVP voor Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa. Tot slot verwelkomt het EMEA-team ook twee Field CTO’s: Dael Williamson en Robin Sutara. Zij zullen enkele van de grootste klanten in de EMEA-regio ondersteunen bij hun overstap naar en implementatie van de lakehouse-architectuur.

Terug naar nieuws overzicht