IT-leger Oekraïne hackt website Wagner Group met gegevens criminelen

20-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IT-leger Oekraïne hackt website Wagner Group met gegevens criminelen

Het IT-leger van Oekraïne heeft de website van de Russische huurlingenleger Wagner Group gehackt met gegevens van Russische criminelen die uit de gevangenis zijn vrijgelaten om in Oekraïne de Russiche invasie te ondersteunen. Dit meldt Minister van Digitale Transformatie Mykhailo Fedorov in een Telegram-post.

“De website van de Wagner-groep, die Russische gevangenen verzamelt voor de oorlog in Oekraïne, is gehackt door het IT-leger! We hebben alle persoonsgegevens van huurlingen! Iedere beul, moordenaar of verkrachter wordt bestraft. Wraak is onvermijdelijk! Glorie aan Oekraïne. Glorie aan de strijdkrachten van Oekraïne!" aldus minister,

Eerder verscheen online en op sociale media een video met oligarch Yevgenii Prigozhyn, baas van Wagner Private Military Company en vriend van de Russische president Vladimir Poetin. Hij moedigde persoonlijk Russische gevangenen aan om oorlog te voeren in Oekraïne.

Prigozhin beheert een netwerk van bedrijven, waaronder Wagner, een door de Russische staat gesteunde groep huurlingen die wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden in Afrika, Syrië en Oekraïne; en drie bedrijven die worden beschuldigd van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en 2018. Prigozhin heeft lang elke connectie met Wagner ontkend, maar een video die in september 2022 op sociale media circuleerde, toonde hem in een Mari El gevangenis rekruteert gevangenen en belooft hen vrijheid als ze zes maanden bij de groep dienen.

Terug naar nieuws overzicht
Security